Passe mengde blomkål
Smør
____________________________________________________________________
Rasp en passe mengde med blomkål på rivjern eller i kjøkkenmaskin. Husk når du river at mengden "krymper" i mikroen da mye av vannet i blomkålenfordamper. Hvis du bruker kjøkkenmaskin må du være forsiktig så "risen" ikke blir for finkornet. Blåmkålrisen skal være på størrelse med riskorn.
Ha risen i en form som tåler mikrobølgeovn. Ha et par klatter medsmør på toppen. Kjør risen i mikrobølgeovnen i 7 minutter på full guffe.
Varier gjerne med å ha krydder eller andre smakstilsetninger i blomkålrisen før du har den i mikroen, for eksempel hakket hvitløk, purre, paprika, eller hva du ellers måtte finne på.
Har du ikke mikrobølgeovn kan du godt koke blomkålrisen i vann eller buljong i en kjele. Konsistensen og smaken blir også litt annerledes når du gjør det på denne måten. Da koker jeg "risen" i noen minutter før jeg lar det renne av i et dørslag.
Blomkålrisen kan også stekes med smør i en panne.
Utrolig kjekt tilbehør! Jeg prøvde det til "Kylling Suuqar Squash", som du foreslo. Smakene passet godt sammen. Dette var smart! Mann og bror er veldig glad i wok og andre "risretter" (jeg er eneste i familien som sverger til lavkarbo), og da er det kjekt for meg å ha et lettvint og godt alternativ som jeg kan mildne smakene med, for alt blir jo krydret med tanke på å passe sammen med et tilbehør! Tusen takk for smart tips!! :D
SvarSlettHelt supert�� Laget blomkål ris i stekepanne med smør og salt/pepper. Flott alternativ til ris ja��
SvarSlett