Til to personer trenger man:
2 ss smør
200 gram artisjokkhjerter
1 sjalottløk, i tynne skiver
200 g babyspinat
2 posjerte egg
1/3 kopp revet parmesan
nykvernet pepper
___________________________________________________________________
Smelt en ss smør i en kjele. Når smøret begynner å skumme tilsetter du artisjokkhjertene. Stek til artisjokkhjertene får gyldne flekker.
Tilsett resten av smøret og sjalottløken. Stek videre og rør rundt til sjalottløken er blitt myk og lett karamelisert. Tilsett spinat, krydre med litt pepper og rør lett til spinaten akkurat har falt sammen.
Legg artisjokk- og spinatblandingen over i to medium små ildfaste former. Dryss halvparten av parmesanen over de to formene.
Legg et posjert egg på toppen av hver form, og strø resten av osten over eggene.
Server umiddelbart.
En variant av denne er å tilsette litt kremost sammen med spinaten. Anbefales!
Hvis du sliter veldig med de posjerte eggene er det også mulig å fordele artisjokk- og spinatblandingen i små ildfaste former, for eksempel creme brulé-former, knekke et egg over blandingen og steke formene i ovnen noen minutter til hvitene er stive. Denne oppskriften holder da til minst fire former.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar