Kjøttsausen
400 g kjøttdeig
1 stor gul løk - finhakket
2-3 fedd hvitløk - finhakket
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpuré
1-2 ss kalvefond/grønnsaksfond
1 ss worcestershiresaus
1 ss rødvinseddik (eller en liten klunk rødvin om du har noen rester)
1/2 ts timian
1 ss oregano
(evt. finhakket sellerirot, paprika, stangselleri og/eller sopp)
125 g kremost
1/2 dl fiberhusk
Ostesaus
Tilberedning av kjøttsausen
Stek løken i fettet etter baconet til løken er myk. Ha hvitløken i sammen med løken mot slutten av steketiden til løken. Ha løk og hvitløk i kjelen sammen med baconet.
Ha evt. mer smør i stekepanna om nødvendig og stek kjøttdeigen. Ha tomatpureen i kjøttdeigen og stek sammen med kjøttdeigen på slutten av steketiden til kjøttdeigen. Ha kjøttdeigen over i kjelen sammen med løken og baconet.
Tilsett alle de andre ingrediensene i kjelen og kok opp. La alt sammen koke i minst en halv time - helst lenger. Jo lenger, dess bedre faktisk. På slutten kan smake om det er nødvendig å salte. Både bacon og fond inneholder salt, så for min del pleier det ikke være nødvendig.
Visp sammen egg, kremost og fiberhusk (jeg kjører det sammen i blenderen). La svelle i 10 minutter. Etter at røra har fått svelle skal den ha konsistens omtrent som vaniljekrem.
Det er stor forskjell på de ulike fiberhuskmerkene, og noen merker tykner deigen mer enn andre. Det kan derfor være lurt å holde litt igjen på fiberhusken (halvparten) første gangen du lager pastaen for å sjekke om du trenger mindre fiberhusk enn det som står i oppskriften.
Bre røra tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate. Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden. Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot eggeblandingen og bruk fingrene til å spre røra enda tynnere utover mellom de to lagene med bakepapir.
Sett plata inn i ovnen, og la steke i 10 minutter.
Når lavkarbopastaen er ferdig stekt kan du dra det øverste bakepapiret forsiktig av. La pastaleiven avkjøles før du drar den av det underste laget bakepapir.
Skjær pastaleiven i passe store lasagneplater.
Tilberedning av ostesaus
Når både kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus er ferdig skal lasagnen monteres. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis, og strø revet ost på toppen. Stek lasagnen på 200 grader i ca. 20 - 30 minutter, eller til osten på toppen begynner å bli gylden.
Skal lage denne da jeg savner lasagne...ser veldig god ut!!Min kjøttsaus lager jeg slik:1/3 kjøttdeig,1/3 raspet sellerirot/gulerot og 1/3 finhakket el raspet løk,hvitløk etter smak,hermetisk tomat og tomatpure,buljong.Det hele kokes inn til tykk suppe og krydres med oregano...
SvarSlettDa håper jeg du også blir fornøyd med lasagneplatene :) Høres ut som en god lasagnesaus. Godt med mye grønnsaker i. Jeg bruker av og til en halvliter grønnsaksjuice som får koke inn i sausen. Det blir også utrolig godt :)
SlettJa, LC-pastan var verkligen så fantastisk i lasagne, man trodde knappt det var sant faktiskt. Vi längtar redan till att göra den igen!
SvarSlettJa! Enig! Blir ikke lenge til neste gang det blir lasagne igjen her i huset heller :) Hurra!
SlettDenne skal absolutt prøves! Kanskje jeg skal prøve å lure kjæresten min, som er motstander av alt lavkarbo;P Smaker denne virkelig som vanlig pasta i lasagnen?
SvarSlettBare sørg for at platene er tynne nok. Du kjenner nok forskjell om du kjenner etter. Den er liksom ikke like "kompakt" som vanlig pasta. Men om han ikke vet det på forhånd, så spørs det om han merker noe. Det hadde vært et interessant eksperiment ;)
SlettMannen min er ikke no lavkarbo mann og han gleder seg allerede til neste gang. Viktig med tynne nok "plater" :-) Denne kan du servere uten å si noe og det er nok ikke sikkert at noen kjenner det :-) Gled deg!
SlettKlarer knapt vente til å få prøvd denne oppskriften!! Elsker lasagne!!
SvarSlettYay! Gled deg :)
SlettDette var en kjempegod måte å prøve ut den nye lavkabopastaen på. Skal teste det ut, men det blir ikke denne helga, for vi har spist pai etter oppskrift fra Hexeberg si kokebok.
SvarSlettPrøvde denne. Ble veldig god, kanskje litt salt. Hadde muligens for mye parmesan i. Får ta litt mindre neste gang.
SvarSlettJa, parmesanen kan være skummel sånn sett. Jeg setter inn en setning i oppskriften om at man skal være litt forsiktig med parmesanen :)Bra at det smakte i alle fall :)
SlettJeg satte inn en setning om at man nok ikke bør bruke mer enn 1/3 parmesan i sausen. Da tror jeg man bør være trygg. Husker du hvor mye parmesan du brukte?
SlettMåtte lages igjen i dag, og du, ideen med bakepapir var jo genial!
SvarSlettHaha, det blir ikke lenge til jeg lager den igjen heller :) Og ja, det bakepapiret gjør det litt enklere å få platene tynne nok :)
SlettBare så du vet det, Frida er du skyld i middagen her i dag ;) Denne lasagnen så utrolig fristende ut så jeg satte i gang. Må si pastaen alene minner meg sterkt om pannekakene jeg lagde i starten av lavkarbo eventyret. Spent på åssen det blir når alle smakene smelter sammen - Står i ovnen nå så slipper vente så veldig lenge :)
SvarSlettDet er det jeg vil kalle god innflytelse ;) Den pannekakesammenligningen var ikke så dum. Håper du blir fornøyd med det ferdige resultatet. God middag!
SlettDet var Kjempegod lasagne, tror kan være enig i at det er beste lasagne jeg har spist av lavkarbo variant. Så denne "pastaen" skal lages igjen - spesielt til lasagne
SlettHar ennå ikke fått testet oppskriften.. Leste på lavkarbo.no at pastaen godt kan fryses :-) Tenker det kan være greitt å lage en liten porsjon og ha på lur i fryseboksen :-D
SvarSletthttp://sjelemat.blogspot.com/
Tove
Hei Tove! Ingen dum ide å fryse ned til senere bruk. Hvis man legger litt matpapir mellom platene, slik at de blir lette å få fra hverandre mens de fortsatt er frosne, så får man tint dem superfort også. Eller kanskje det ikke er vits å tine dem en gang før de legges i lasagnen.
SlettDenne ble også mat hos meg på lørdag. Jeg måtte kjempe med pastaen, hos meg ble deigen tykk på 1 2 3 selv ikke med alt i. Men det gikk.
SvarSlettKjøttsausen ble 95% lik, hadde ikke tomat puree, men ellers alt annet. Nydelig.
I ostesausen brukte jeg CF og ikke fløte, er ikke helt venner med den Østerriske fløten nemlig. Cheddar og parmesan setter nydelig smak på sausen.
Ble utrolig nydelig. Ble middag til meg og min mor samt 7 lunsj porsjoner, 6 i frysen og en fortært i dag. NYDELIG!!!
Tak for en fantastisk opskrift. Jeg er mæt og glad! Lige hvad jeg har havde brug for efter en travl og kold dag
SvarSlett@ Line: CF må jo funke akkurat like bra som fløte :) Så bra at det ble suksess!
SvarSlett@ klumme: Hurra!
Knallgod lasagne!! Er forholdsvis ny i Lavkarbo-verdenen, men med sånne oppskrifter så blir jo dette bare himmelen. Tilogmed sønnen og kjæresten som er relativt kresne, spørte om dette kunne bli lørdagstradisjon:)
SvarSlettSå bra Tina! Gøy å høre :) Masse lykke til med det nye kostholdet!
SlettHei! Gleder meg til å prøve denne oppskriften, men lurer på hvor mye 1 pakke bacon er ? Er det bacon i skiver, ferdige baconterninger eller i helt stykke? De kan uansett variere stort i mengde!
SvarSlettJeg pleier å bruke en pakke ferdig skivet bacon, som jeg kutter opp i småbiter. En sånn pakke pleier vel ligge på mellom 100 og 150 g. Det går sikkert like fint å bruke tilsvarende mengde bacon i ferdige terninger.
SlettDenna SKAL lages, må bare få kjøpt inn ingrediensan, glede mæ :D
SvarSlettDa har du god grunn til å glede deg ja ;)
Slettprøvde denne lasagnen på mandag! Helt utrolig nydelig! utrolig mettende så jeg er sikker på at vi kan få minst 3-4 middager ut av denne med salat ved siden av! :)
SvarSlettHvordan er det best å varme den opp igjen? I ovn eller bare ta den i en kjele?
Yay! Så bra at du er fornøyd! Ja, den er veldig mettende. Masse ost vettu. Når det gjelder oppvarming så vet jeg ikke helt hva som funker best av ovn og kjele. Jeg har brukt microen.Hvis jeg ikke hadde micro ville jeg kanskje ha prøvd å dekke til formen med aluminiumsfolie (for at lasagnen ikke skal tørke ut) og varmet opp i ovn.
SlettFANTASTISK GOD!! Ny favoritt uten tvil:-) Alle i familien elsket denne, så tommel opp til deg!
SvarSlettSå gøy å høre Sissel!
SvarSlettHei!
SvarSlettTuuuusen takk for tips!
Jeg har aldri spist lasagne før, men denne synes jeg var knallgod! Jeg droppet den ostesausen siden jeg ikke tåler ost så godt, men var knallgod uansett. Denne kommer jeg definitivt til å lage en gang i uka fremover :)
Elsker rett og slett bloggen din, så mange fine og gode tips, jeg blir definitivt inspirert :) og har allerede planlagt å ha mange av deesertene til helgene som kommer, så lørdagskosen er ihvertfall reddet :)
Fortsett den gode jobben.
Ha en fortsatt strålende dag!
Åh, tusentusentakk for en veldig hyggelig kommentar. Jeg blir jo så glad når jeg få høre at noen finner inspirasjon her på bloggen. Lykke til med dessertene :) Og god helg!
SlettLaget denne i dag,og den var FANTASTISK god !! :-) Tusen takk for at du deler så flotte oppskrifter !
SvarSlettÅh! Stas å høre at du likte den! Tusen takk for hyggelig kommentar! God helg til deg!
SvarSlettHvor mange gram karbohydrater er det i denne retten? så veldig godt ut!
SvarSlettTakk Erik. Antallet karbohydrater har jeg ikke regna på. Det kan ikke være de store mengdene :)
SlettHei! :) jeg prøvde megpå denne oppskriften i dag, men min ble kjempebløt og ble om til en stor suppe i ovnen, selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke... Har du noen tips til å forhindre det? :)
SvarSlettÅ nei! Det var ikke bra. Det eneste jeg kan tenke meg er at kjøttsausen kan ha vært for flytende? Da må den i så fall koke lenger, så den koker inn, før du har den i den ildfaste formen.
SlettHei, om du skal steke platene med papir i begge ender??
SvarSlettMorten.H
Ja, både over og under :)
SlettNydelig lasange!Dette var gøy!
SvarSlettÅh, så bra!
SlettElsker denne oppskriften! Har ikke laget den som lasagne, men som kjøtt gryte og så har jeg brokkoli/blomkålmos ved siden :-) nydelig!
SvarSlettGod ide! Det kan jeg tenke meg blir en god kjøttgryte :)
SlettLasagne er en rett jeg aldri har vært spesielt begeistret for, men samboer overtalte meg til å lage hjemmelaget og så lage meg en ny mening. Nå er jeg litt hekta, og leter stadig etter nye og bedre måter å lage den på. Denne ser fantastisk ut! Selv pleier jeg å koke kjøttsausen med laurbærblad og et par nellik-spiker, som jeg plukker ut før jeg har det i formen, og ostesausen får seg også et laurbærblad etter at den er ferdig kokt og står og hviler i noen minutter. Dette er absolutt å anbefale, og det er så enkelt å legge til :D Det hever smaken uten å salte :D
SvarSlettTakk for suuper blogg, har laget mye av oppskriftene dine, og de skuffer aldri!! <3
Tusen takk for hyggelig kommentar og godt tips. Laurbærblad og nellikspiker høres ut som et veldig godt tillegg. Det skal jeg prøve neste gang.
SlettJeg er så mett at jeg holder på å dø! Takk for oppskrift!
SvarSlettHehehe, ja dette er mettende mat :)
SlettWow! Denne var nydelig! :) Akkurat lagd denne, og det er helt klart en ny favoritt! Var det ikke for at vi begge visste dette var lavkarbo hadde vi aldri gjettet det.. Takk for (nok en!) herlig oppskrift!!
SvarSlettskikkelig god lasagne ble det :) tusen takk for oppskriften. denne kommer til å bli laget en gang i uken.
SvarSlettHvor Mangen gram er denne lasagnen siden man skal ete 15 g karbo for dagen?
SvarSlettVeldig glad for at denne bloggen fremdeles ligger ute. Bruker den svært jevnlig.
SvarSlett