For meg holder dette til 4 lunsjporsjoner eller 6 frokoster.
En god slump olje
En god slump smør
1/2 stort blomkålhode i mindre buketter
2-3 hvitløksfedd - finhakket
8 store egg
1/2 kopp kremfløte
1/2 kopp hakkede krydderurter (jeg brukte bladpersille og timian)
saften av en halv sitron
salt & pepper
paprikapulver
_________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader.
Varm olje og smør i en stekepanne. Når pannen er blitt ordentlig varm tilsetter du blomkålbukettene og en klype salt. Stek blomkålen til den er mør og karamelisert. Den skal ha godt med brune flekker på seg. Helt mot slutten tilsetter du hvitløken. Smak til med salt og pepper.
Sett stekepannen til siden.
Visp sammen egg, kremfløte, litt salt, urtene og sitronsaften. Hell eggeblandingen over blomkålen i stekepannen. Dryss litt paprikapulver over.
Sett stekepannen inn i stekeovnen og la det hele steke i ovnen i 30-45 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. Du kan godt legge litt aluminiumsfolie over pannen dersom det ser ut til at frittataen blir for brun på toppen før den har stivnet helt.
Hvis du ikke har en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen kan du smøre en ildfast form eller en paiform, legge blomkålen i formen og deretter følge samme prosedyre som beskrevet over.
La kjøle av litt før du skjærer i frittaten. Denne er god både varm, lunken og kald. Garner for eksempel med krydderurter, sprøstekt bacon eller paprikarelish.