Frisk og syrlig, herlig sitronterte. Serveres med friske bær. Blåbær er min favoritt.
Tertebunn
3 dl finmalte skåldede mandler (eller mandelmel)
1 - 2 ss fiberhusk
1 egg
50 g smør i terninger
1 toppet ss sukrinmelis
noen klyper salt
Sitronfyll
6 egg
2 dl fløte
1 1/2 dl sukrinmelis
3 økologiske sitroner
_______________________________________________________________________________
Bland alle de tørre ingrediensene til tertebunnen. Visp sammen egget. Ha smøret i terninger og egget i det tørre, og bland godt. Selv om det blir litt kliss, så går det greiest om du bruker fingrene.
Smør en springform med smør, og legg deigen ned i springformen. Fukt fingrene med kaldt vann, og press deigen utover formen, slik at den dekker hele bunnen og godt oppover kantene. Sett springformen i kjøleskapet i en halvtimes tid.
Forstek paiskallet i 5 minutter på 180 grader.
Bruk en zezter eller et lite rivjern og rasp skallet av sitronene. Pass på at du ikke får med noe av det hvite. Press saften ut av sitronene.
Visp sammen egg, fløte, sukrinmelis, sitronsaft og sitronskall. Smak på blandingen om du vil ha det søtere. Tilsett i så fall mer sukrinmelis.
Hell eggeblandingen ned i terteskallet. Sett formen inn i ovnen igjen, og la steke i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet.
La avkjøle før du skjærer i terten. Server med blåbær, bringebær eller jordbær.
Jeg glemte tertebunnen i ovnen under forstekingen, så jeg endte med en litt overstekt paibunn. Men selv om den ser litt i overkant mørk ut i kantene på bildene, var det heldigvis ingenting i veien med smaken.