torsdag 7. januar 2010
Squashsuppe med karri
Mmm... mer suppe. Metter litt mer med litt kjøttboller oppi.
1 ss smør
3 sjalottløk - finhakket
900 g squash i skiver
4 1/2 dl hønsebuljong (gjerne laget med buljongterning eller fond)
1 ts karripulver
1 1/2 dl seterrømme
salt
pepper
____________________________________________________________________
Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. La løken surre i smøret i et par minutter til den blir blank og myk.
Tilsett buljong, squash og karripulver. Kok opp og la suppen trekke i ca 25-30 minutter til squashen er blitt mør.
Ta kjelen av varmen og bruk en stavmikser i kjelen til suppa er jevn, men fortsatt har litt grønne prikker.
Ha i rømmen og varm forsiktig opp. Ikke la det koke igjen.
Smak til med krydder.
1 ss smør
3 sjalottløk - finhakket
900 g squash i skiver
4 1/2 dl hønsebuljong (gjerne laget med buljongterning eller fond)
1 ts karripulver
1 1/2 dl seterrømme
salt
pepper
____________________________________________________________________
Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. La løken surre i smøret i et par minutter til den blir blank og myk.
Tilsett buljong, squash og karripulver. Kok opp og la suppen trekke i ca 25-30 minutter til squashen er blitt mør.
Ta kjelen av varmen og bruk en stavmikser i kjelen til suppa er jevn, men fortsatt har litt grønne prikker.
Ha i rømmen og varm forsiktig opp. Ikke la det koke igjen.
Smak til med krydder.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Et lite tips bare. Veldig godt å strø litt sprøstekte baconterninger over suppa ved servering.
SvarSlett