lørdag 30. april 2011
Bounty
Jeg har lånt oppskriften på disse deilighetene fra Cecilie sin inspirerende blogg Fristende Lavkarbo. Bountybitene er absolutt himmelske i sin originale form, men jeg kan jo nevne at jeg også testet ut å smakssette kokosmassen med romessens. Det var også veldig godt. Farlig godt.
1 boks kokosmelk
2 store ss kaldpresset kokosolje (extra virgin)
2 ss sukrin/sukrinmelis
150-200 gram kokos
150 gram mørk sjokolade (minst 70 %)
_______________________________________________________________________________
Sett kokosmelkboksen i kjøleskapet i et par timer for at kokosmelken skal skille seg. Hell av kokosvannet, og ha den tjukke kokosmelkmassen i en kjele sammen med kokosolje og sukrin. Varm opp og rør godt sammen. Hell i kokos og rør. Smak om du synes massen er søt nok. Det kan hende du vil ha mer sukrin. Jeg endte vel opp med omtrentlig 3 litt store ss sukrinmelis.
Fordel kokosmassen i silikonisbitformer, eller smør den utover en bakepapirkledt plate. Bruker du isbitformer setter du dem i fryseren. Har du smurt massen utover en plate, setter du den i kjøleskapet og lar den stivne, før du skjærer massen opp i terninger, og legger terningene i fryseren.
Smelt sjokoladen over svak varme, eller i vannbad. La sjokoladen kjøle av litt, men ikke så mye at den tykner.
Dypp kokosbitene i sjokoladen. Hvis sjokoladen ikke stivner med en gang på grunn av kulden fra den frosne kokosmassen setter du bitene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Du kan oppbevare bitene i kjøleskapet, men selv liker jeg de best når de serveres romtemperert. Da er fyllet fløyelsmykt og absolutt helt himmelsk!
.
1 boks kokosmelk
2 store ss kaldpresset kokosolje (extra virgin)
2 ss sukrin/sukrinmelis
150-200 gram kokos
150 gram mørk sjokolade (minst 70 %)
_______________________________________________________________________________
Sett kokosmelkboksen i kjøleskapet i et par timer for at kokosmelken skal skille seg. Hell av kokosvannet, og ha den tjukke kokosmelkmassen i en kjele sammen med kokosolje og sukrin. Varm opp og rør godt sammen. Hell i kokos og rør. Smak om du synes massen er søt nok. Det kan hende du vil ha mer sukrin. Jeg endte vel opp med omtrentlig 3 litt store ss sukrinmelis.
Fordel kokosmassen i silikonisbitformer, eller smør den utover en bakepapirkledt plate. Bruker du isbitformer setter du dem i fryseren. Har du smurt massen utover en plate, setter du den i kjøleskapet og lar den stivne, før du skjærer massen opp i terninger, og legger terningene i fryseren.
Smelt sjokoladen over svak varme, eller i vannbad. La sjokoladen kjøle av litt, men ikke så mye at den tykner.
Dypp kokosbitene i sjokoladen. Hvis sjokoladen ikke stivner med en gang på grunn av kulden fra den frosne kokosmassen setter du bitene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Du kan oppbevare bitene i kjøleskapet, men selv liker jeg de best når de serveres romtemperert. Da er fyllet fløyelsmykt og absolutt helt himmelsk!
.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam, elsker kokos! Dette må lages :)
SvarSlettNå ble jeg så ivrig at jeg ikke fikk med spørsmålet mitt her;) er det en "vanlig" stor boks med kokosmelk du har brukt?
SvarSlettHehe, ja, en vanlig stor boks :) Det er vel 400 ml? Også bruker man jo omtrentlig bare halvparten etter at den har skilt seg. Og enig, kokos er digg :D
SvarSlettFint -det kunne se sånn ut på oppskriften ja. Da blir det kokos i kveld! Veldig flott og inspirerende blogg du har :D
SvarSlettDa håper jeg du blir fornøyd. Og takk i like måte. Jeg gleder meg til å teste ut paprikapestoen din.
SvarSlettSå lurt å bruke isbitformer!! DET skal jeg prøve! :)
SvarSlettJa, det ble veldig enkelt på den måten. Selv om bitene ble litt store, så jeg delte dem på langs før jeg dyppet dem i sjokoladen.
SvarSlettHvilken kokosolje bruker du? Cocosa eller finnes det andre typer?
SvarSlettSå fristende!
SvarSlettMene r det ikke mye karber i den mørke sjokoladen - men blir vel ikke så mye per bit siden det bare er et tynt lag! Må prøve disse!
@ anonym1: Jeg bruker Bali Kitchen Extra Virgin. Den koster halvparten av det Cocosaen koster (eller mindre). Jeg har kjøpt den på Meny, men vet dessverre ikke hvilke andre butikker som fører den.
SvarSlett@ anonym2: Jeg bruker Freias 86 %-skokkis. Den har 19 karber per 100 g, så det blir veldig lite per bit ja. Ellers går det sikkert an å bruke sukkerfri sjokkis hvis du liker det.
Ser superfristende ut ...... kanskje drøye disse litt -planen er å stramme inn -solid ;)
SvarSlettHehe, det var liksom planen min også... Ikke så lett gitt ;)
SvarSlettSå deilige de ser ut:)
SvarSlettÅh, de ER deilige. Jeg merker at jeg er ekstra glad i Cecilie i dag ;)
SvarSlettÅåååååååh!
SvarSlettHehe, jepp.Åååh indeed ;D
SvarSlettNå fikk jeg veldig lyst på Bounty!
SvarSlettSynd jeg ikke har sjokolade liggende i skuffen i dag...
Hehe, det kan være frustrerende å surffe rundt på matblogger etter at butikken har stengt ;) Jeg har forresten alltid et lite sjokoladelager i skapet. Men jeg tror kanskje ikke det er så lurt...
SvarSlettHeisann,
SvarSlettJeg ønsker sterkt å prøve meg på LCHF, men bør holde meg unna melkeprodukter - da begynner det å bli vanskelig synes jeg - de aller fleste oppskriftene er så fristende nettopp fordi de inkl. melk/rømme ol. Du vet vel ikke om noen blogger som inneholder melkefri LCHF, ev. noen kokebøker som i det minste ikke er så fokusert på disse ingrediensene?
Suuuper blogg du har!
Et spørsmål til forresten - bruker du kokosmasse fra vanlig butikk eller en spesiell type?
SvarSlettDisse ble veldig fine :-)
SvarSlettJeg ser du har en sånn "pinne" til å ta opp konfektbitene med. Hvor har du kjøpt den? Ønsker meg en sånn! :-)
@ Anonym: Jeg skjønner at du synes det er en utfordring å gå på melkefri LCHF, men det er ganske mange som gjør det etter hvert. Her på bloggen har jeg merket alle melkefrie oppskrifter med "meieriproduktfritt" (se listen med etiketter i sidemenyen), men ofte blir disse oppskriftene ganske magre hos meg. Dessverre.
SvarSlettJeg tipper det er mange gode råd å hente om melkefri LCHF hvis du sjekker ut lavkarbo.no. Legg inn et spørsmål der, så får du sikkert svar fra mange av de som lever melkefritt.
Har du sett bloggen til Line, LilaLife? Hun har levd på melkefri lavkarbokost i ganske mange måneder nå, og har lagt ut masse fristende oppskrifter og gode tips.
Ang. kokosmasse: Kjøper vanlig kokosmasse på vanlig butikk :)
SvarSlett@ Trine: Ja, er ikke den helt genial? Jeg digger den! Men jeg har hatt den i sikkert ti år, så jeg husker ikke hvor jeg har kjøpt den. Sorry! Husker bare at den kom i en pakke sammen med noen sjokoladeformer og en spesialkjele for sjokoladesmelting og ymse. Alt det andre utstyret har gått i søpla i løpet av årene, men den pinnen er gull! Får du ikke tak i en sånn, så er vel en gaffel det beste alternativet :)
SvarSlettDisse er kjempegode! Anbefaler å ta en titt på peppermyntevarianten, veldig godt! http://dagsmeny.blogspot.com/2011/02/mammahjerter.html
SvarSlettJeg dyppet de i sjokolade, men ble ikke bilde av det...
Det høres godt ut Dagsmeny. Mange gode oppskrifter på bloggen din forresten :)
SvarSlettHei. jeg har akkurat begynt å sjonglere litt med lavkarbo, Men sliter litt med utregningsmetoder? F.eks. Bounty. Hvor mye karbo er det en slik sjokolade? Type 150 gram?
SvarSlettHar ikke regna karbene på denne. Blir uansett ikke mange karbene pr bit i denne oppskriften. Men vil du vite nøyaktig innhold kommer ikke utenom å regne selv, da det totale innholdet vil avhenge av hvilke råvarer du velger. Det er ulikt innhold i ulike sjokolader og ulike kokosmelksorter, så det kommer an på hvilken sjokolade og hvilken kokosmelk du bruker.
SvarSlettDe ser fantastiska ut och säkert goda eftersom vi som älskar kokos. Bra idé med hjärtformen också.
SvarSlettJa, elsker dere kokos er det stor sjanse for at dere liker disse også. Kjempegode ;)
SvarSlettJeg synes denne var veldig god, men har du noe forslag til hvilken sjokolade jeg kan bruke som ikke er så mørk? Hadde gjester på søndag, og den mørke sjokoladen falt ikke helt i smak. Og da hadde jeg allerede forsøkt å søte/mildne den litt ved å tilsette søtning og bittelitt fløte i den smelta sjokoladen.
SvarSlettNå står disse til kjøling, gleder meg til å dekke dem med sjokolade og nyte, har alt smakt litt av kokosmassen- nam. Hadde da ikke cocosa extra virgin, men vanlig,og hadde spelnda isteden for sukrin, tom for sukrin og kunne ikke vente til jeg hadde kjøpt nytt
SvarSlettTilater meg å svare: Charlotte: det ins sukkerfri lys sjokolade som kan være et godt alternativ, selv liker jeg best den fra sukkerfritt. Personlig liker jeg best mørk sjokolade jeg da, og føler at det er det som skal være på bountyen
SvarSlett@ Charlotte: Kan bare signere Siv Karin på det med sukkerfri sjokolade. Selv er jeg mest glad i den som kommer fra Cavalier (har den på helsekosten). Men vær oppmerksom på at det er mange som ikke tåler sukkerfri sjokolade så godt. Selv blir jeg dårlig i magen av maltitol-søtningen.
SvarSlett@ Siv Karin: Så spennende! Håper du blir fornøyd med resultatet.
Disse MÅ jeg bare prøve ;oP
SvarSlettLurer bare på om det er like greit å bruke kokosKREM fremfor å skille kokosmelken!?
Jeg kjøper ofte kokoskrem hos Meny og har det over i isbitformer og fryser ned, deretter bruker jeg noen terninger i sauser etc. for en kremet kokossmak.
Det burde gå like bra ja :)
SvarSlettLurt å fryse ned i terninger.
Utrolig godt. ;)
SvarSlettMen jeg er ikke sååå glad i sjokolade, spesielt ikke mørk så jeg tok en skjei og lot det renne sjokolade av den og laget kokos biter med sjokolade striper. ;)
NAM! :D
Smart :)
SvarSlettSå utrolig godt! Disse ble helt fantastiske...Farlig farlig godt. Vanskelig å begrense seg ;)
SvarSlettHehe! Veldig vanskelig ;)
SvarSlettHææærlige....!!! Men pass på å sjekk innholdet i kokosen, det varierer fra 6 til over 20 karber utrolig nok, skulle tro at kokos var kokos.... 23 biter med rom i seg forsvant inn i fryserern NÅ! : ),
SvarSlettOi, jeg var ikke klar over at forskjellen var så stor! Så rart. Heldig du som har bounty i fryseren ;)
SvarSlettDa har jeg lagt 3 isbitformer i fryserern og kan ikke vente til de er kalde nok til å dyppe i mørk sjokolade! Det blir god adventskos det :-)
SvarSlettLisbethS.
Hei! Disse skal jeg definitivt lage på onsdag, jeg ELSKER bounty!
SvarSlettMen jeg aner ikke hvor jeg kan få tak i kokos-olje, er ikke meny-butikk i området her.. Går det an å bruke noe annet? Har ikke tålmodighet til å vente på bestilling fra nettet hvertfall!
Er forresten kjempestor fan av bloggen din, bruker den daglig!:-)
Så gøy å høre at du bruker bloggen daglig! Stas!
SlettHar du en helsekostbutikk i nærheten? Helsekostbutikker har som regel kokosolje. Det er nok ikke så mye annet fett som gjør samme nytta. For det sitter en del smak i kokosoljen. Du kan jo prøve med en type fett med lite egensmak, delfiadett kanskje... Men det blir nok ikke helt det samme.
Bor midt imellom 2 "byer", skal ene veien i morgen, så skal sjekke om de har det der!:-) Har gledd meg heele uka til å teste denne oppskriften!
SlettSå om jeg ikke finner det i morgen så spørs det rett og slett om jeg bare må bestille på nettet fort som fy:-D
Tusen takk for at du deler så mange flotte oppskrifter, du har vært en stor del av min helseforbedring!:-)Elsker at du ikke bruke sånne kunstige lavkarbo produkter som smaker pyton, som soyaprotein og den slags..
Keep up the good work!
Takk! Ja. soyaprotein smaker høgg! Håper du fikk tak i kokosolje i går :)
Slett