torsdag 28. januar 2010

Fetagratinerte grønnsaker

Snaddergrateng fra De beste GI-oppskriftene. Passer bra til det meste.

4 porsjoner


1 squash

300-500 g cherrytomater (originaloppskriften sier 500. Jeg synes det var passe med litt i overkant av 300 gram. Det kommer nok litt an på størrelsen på squashen)

1 hvitløksfedd

olivenolje

200 g fetaost

1 1/2 dl fløte

pepper

1 ss hakket frisk timian

ristede gresskarkjerner 
__________________________________________________________________ 
 
Sett ovnen på 250 grader.

Skjær squashen i 2 cm store biter. Del tomatene i to. Finhakk hvitløken.

Stek squashen i olivenoljen i en stekepanne til den får farge. Ha den hakkede hvitløken sammen med squashen mot slutten av steketiden. Legg squash og tomater på et ildfast fat.

Mos osten og bland den med fløte, pepper og timian. Legg røren i klatter oppå grønnsakene og gratiner dem i den øvre delen av ovnen i 10-12 minutter.

Dryss litt ristede gresskarkjerner og timianblader over. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails