torsdag 28. januar 2010
Fetagratinerte grønnsaker
Snaddergrateng fra De beste GI-oppskriftene. Passer bra til det meste.
4 porsjoner
1 squash
300-500 g cherrytomater (originaloppskriften sier 500. Jeg synes det var passe med litt i overkant av 300 gram. Det kommer nok litt an på størrelsen på squashen)
1 hvitløksfedd
olivenolje
200 g fetaost
1 1/2 dl fløte
pepper
1 ss hakket frisk timian
ristede gresskarkjerner
__________________________________________________________________
Sett ovnen på 250 grader.
Skjær squashen i 2 cm store biter. Del tomatene i to. Finhakk hvitløken.
Stek squashen i olivenoljen i en stekepanne til den får farge. Ha den hakkede hvitløken sammen med squashen mot slutten av steketiden. Legg squash og tomater på et ildfast fat.
Mos osten og bland den med fløte, pepper og timian. Legg røren i klatter oppå grønnsakene og gratiner dem i den øvre delen av ovnen i 10-12 minutter.
Dryss litt ristede gresskarkjerner og timianblader over.
4 porsjoner
1 squash
300-500 g cherrytomater (originaloppskriften sier 500. Jeg synes det var passe med litt i overkant av 300 gram. Det kommer nok litt an på størrelsen på squashen)
1 hvitløksfedd
olivenolje
200 g fetaost
1 1/2 dl fløte
pepper
1 ss hakket frisk timian
ristede gresskarkjerner
__________________________________________________________________
Sett ovnen på 250 grader.
Skjær squashen i 2 cm store biter. Del tomatene i to. Finhakk hvitløken.
Stek squashen i olivenoljen i en stekepanne til den får farge. Ha den hakkede hvitløken sammen med squashen mot slutten av steketiden. Legg squash og tomater på et ildfast fat.
Mos osten og bland den med fløte, pepper og timian. Legg røren i klatter oppå grønnsakene og gratiner dem i den øvre delen av ovnen i 10-12 minutter.
Dryss litt ristede gresskarkjerner og timianblader over.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar