onsdag 20. januar 2010
Ajvarsmør
Ajvar er en slags relish laget av paprika, auberginer, chili og hvitløk, og er spesielt mye brukt på Balkan. Ajvar kommer i flere varianter, søt, pikant eller sterk, alt ettersom hvor mye chili som er tilsatt. Jeg synes det er greit å kjøpe ferdig laget ajvar i innvandrersjappa, selv om man kunne spart seg noen karber (tilsatt sukker) ved å lage selv. Ajvar kan brukes til pålegg, dip, saus eller som kryddertilsetning.
Her har jeg laget et ajvarsmør som er godt til all slags kjøtt.
100 g smør
2 ss Ajvar
_________________________________________________________________________________________________
La smøret stå på kjøkkenbenken en stund så det blir mykt. Bland ajvar og smør, rør godt, og sett blandingen i kjøleskapet en stund til passe kryddersmørkonsistens.
Nyt!
Her har jeg laget et ajvarsmør som er godt til all slags kjøtt.
100 g smør
2 ss Ajvar
_________________________________________________________________________________________________
La smøret stå på kjøkkenbenken en stund så det blir mykt. Bland ajvar og smør, rør godt, og sett blandingen i kjøleskapet en stund til passe kryddersmørkonsistens.
Nyt!
Etiketter:
enkel/kjapp,
grillmat,
krydder,
meieriproduktfritt,
tilbehør
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar