Av og til er det godt med dessert. Og ostekake i alle former og varianter er noe av det beste jeg vet. Her kommer det en veldig enkel variant av søte ostemuffins. Oppskriften kan varieres med ulike krydder og bær. Sist jeg laget disse fikk jeg ni muffins, men antallet muffins kan bli mindre dersom du ikke har noe fyll i dem.
1 pk Philadelphia kremost
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt (smak til, den hjemmelagede varianten vil nødvendigvis variere i styrke)
1/2 - 1 ss sukkererstatning (f. eks. sukrin)
1 ss rømme
2 ts sitronsaft
Valfritt fyll:
bringebær
blåbær
nøtter
sjokolade
kanel
muskat
revet skall av sitron, lime eller appelsin
Eller hva du nå enn måtte ha av egne gode ideer.
____________________________________________________________________
Kjør osten i microen i 30 sekunder for å gjøre den mykere. Bland den med alle ingrediensene utenom fyllet i en blender.
Fordel røra i muffinsformer og putt ditt yndlingsfyll oppi sammen med røra. Du kan velge å blande fyllet med røra, eller bare strø det over på toppen.
Sett muffinsene i ovnen på 175'C i ca. 20 minutter.
Avkjøl muffinsene før du spiser dem.
Her er tre ulike varianter. En med bringebær, en med hasselnøtter og en med kaneldryss. Server dem gjerne med litt pisket kremfløte.