onsdag 20. januar 2010

Ajvarsmør

Ajvar er en slags relish laget av paprika, auberginer, chili og hvitløk, og er spesielt mye brukt på Balkan. Ajvar kommer i flere varianter, søt, pikant eller sterk, alt ettersom hvor mye chili som er tilsatt. Jeg synes det er greit å kjøpe ferdig laget ajvar i innvandrersjappa, selv om man kunne spart seg noen karber (tilsatt sukker) ved å lage selv. Ajvar kan brukes til pålegg, dip, saus eller som kryddertilsetning.  

Her har jeg laget et ajvarsmør som er godt til all slags kjøtt.


100 g smør
 2 ss Ajvar
_________________________________________________________________________________________________
La smøret stå på kjøkkenbenken en stund så det blir mykt. Bland ajvar og smør, rør godt, og sett blandingen i kjøleskapet en stund til passe kryddersmørkonsistens.

Nyt!




Ferdigkjøpt ajvar.



Ajvarsmør



Ajvarsmør på biff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar