tirsdag 26. april 2011
Appelsinfisk
Nydelig fiskerett med smak av appelsin og timian. Du kan bruke hvilken som helst type hvit fisk i denne retten, men jeg har valgt torsk denne gangen. Inspirasjonen er hentet fra Arla.
600 g filet av hvit fisk
1/2 ts salt
2 1/2 dl fløte/creme fraîche
1 1/2 ss hummerfond/skalldyrsfond
revet skall av en 1/2 appelsin (uten det hvite)
1/2 ts timian
1/2 dl hakket gressløk
_______________________________________________________________________________
Del fisken i fire porsjonsbiter og salt fisken.
Visp sammen fløte/creme fraîche, hummerfond, appeslinskall, timian og gressløk i en kjele. Kok opp sausen, og la koke i et par minutter.
Legg fisken ned i sausen, og la putre på svak varme i 6-7 minutter. Pynt med frisk timian, eller med gressløk og appelsinskall.
Server med grønnsaker. Her har jeg servert fisken med smørdampet spisskål. Jeg tror denne retten også passer supert med ovnsbakt sellerirot.
600 g filet av hvit fisk
1/2 ts salt
2 1/2 dl fløte/creme fraîche
1 1/2 ss hummerfond/skalldyrsfond
revet skall av en 1/2 appelsin (uten det hvite)
1/2 ts timian
1/2 dl hakket gressløk
_______________________________________________________________________________
Del fisken i fire porsjonsbiter og salt fisken.
Visp sammen fløte/creme fraîche, hummerfond, appeslinskall, timian og gressløk i en kjele. Kok opp sausen, og la koke i et par minutter.
Legg fisken ned i sausen, og la putre på svak varme i 6-7 minutter. Pynt med frisk timian, eller med gressløk og appelsinskall.
Server med grønnsaker. Her har jeg servert fisken med smørdampet spisskål. Jeg tror denne retten også passer supert med ovnsbakt sellerirot.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei...
SvarSlettVille bare si at du har en flott blogg som jeg ofte er innom - takk for mange flotte og inspirerende oppskrifter :)
Hilsen Anne-Sofie
Yes! Denne skal jeg prøve idag!
SvarSlettDet er på tide å fisk på menyen etter en påske med mye kjøtt, og da passer denne retten supert.
Er stadig innom bloggen din og henter inspirasjon. Vi kjører LCHF hjemme hos oss også, med gode resultater.
Dessverre havnet jeg utpå sukkergaloppen under påskens sydentur, jeg er nemlig så veldig glad i sangria!
Vel, nå er ferien over og kostholdet normalt.
Klem
Mmm denne så god ut. Utrolig nok har det blitt lite fisk siste par uker. Greit med ny oppskrift da :)
SvarSlett@ Anne Sofie: Tusen takk. Hyggelig å høre :)
SvarSlett@ Lykkeliten: Ja, jeg merker at det er godt med fisk nå altså. Gøy å høre at dere har gode resultater med LCHF. Jeg kan avsløre at jeg havnet på utpå marsipankjøret i påsken, så du er ikke alene. Back on track fra og med i dag heldigvis. Veldig stas å høre at du finner inspirasjon hos meg :)
@ Makro: Ja, det var forfriskende med appelsinsmak til fisken altså. Tror nok det blir en del fisk fremover her også.
Frida: hvis man ikke får tak i fond, går det bra å bruke buljong?
SvarSlett@ LenaBeatrice: Det går nok helt fint. Buljong har jo samme funksjon. Men du som er å handler i Sverige i blant burde jo kjøpe med deg litt fond. Godt utvalg i Sverige. Kantarellfonden og kyllingfonden gir begge fantastisk smak til sauser og supper. Så nært hjemmelaget kraft du kommer, uten å faktisk koke kraften sjæl ;)
SvarSlettMmmm nydelig fiskeoppskrift.
SvarSlettJeg har laget selleri frittes i dag. jeg gadd ikke stå og steke dem. Så jeg vendte de i smeltet smør og satte de rett i ovnen sammen med de ovnsstekte kotelettene. Vendte litt på dem av og til. Etter 25-30 min på 175g var den ferdige og smakte nydelig, men jeg tror nok olje egner seg bedre enn smør.
Høres herlig ut Gretel. Sellerirot er helt konge altså. Ja, olje har noen fine stekeegenskaper som smøret ikke har, men smør er jo så godt! Kanskje man bare skulle bruke begge deler sammen?
SvarSlettDet var noe med det salte smøret som ikke gikk helt sammen med den søte sellerismaken...derfor tror jeg olje gir bedre smak. med et saltdryss når de er ferdige til å spises:)
SvarSlettAh, skjønner. Olje it is then :)
SvarSlettDette var knallgodt! :D Jeg kjørte potetstappe til fruen og smørdampet spisskål til meg selv. :D
SvarSlettSå gøy Viggo! Alltid stas å høre når folk blir fornøyd med middagen :D
SvarSlett