fredag 5. november 2010
Biscotti
Den originale oppskriften til disse lavkarbo biscottiene er det Janicke fra den kjempefine og inspirerende bloggen En Sunn Familie som står bak. Min vri på biscottiene er blant annet at jeg har tilsatt litt revet sitronskall. Biscottiene ble kjempegode, sprø og smakfulle, og passer perfekt til kaffen.
200 g malte mandler (skåldet og malt på mandelkvern)
1 neve grovhakkede mandler
revet skall fra en sitron (pass på at du ikke får med noe av det hvite)
50 - 100 g sukrin
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
frøene fra en vaniljestang
2 egg
________________________________________________________________________________
Skåld gjerne mandlene dagen i forveien, slik at de rekker å tørke ordentlig. Jeg tok den late utveien og kjøpte ferdig skåldede mandler. Mal mandlene på en mandelkvern, eller i blenderen.
Bland alt det tørre godt, og kna eggene inn. Deigen skal være klissete, men fast.
Form deigen i en eller flere pølser. Legg pølsene på en bakepapirkledt stekeplate og klem dem litt flate. De kan gjerne være en til to centimeter i høyden, og ca. seks centimeter i bredden når de er klemt.
Stek de klemte pølsene i ca. 20 minutter på 175 grader. Ta dem ut av ovnen og skjær pølsene i skrå skiver. Fordel skivene godt utover stekeplaten igjen, og la dem tørke med ovnsdøre på gløtt, på 75 grader. Det kan ta to tre timer. Kanskje mer.
La biscottiene bli helt avkjølt før du legger dem i kakeboks.
Utskriftsvennlig versjon
200 g malte mandler (skåldet og malt på mandelkvern)
1 neve grovhakkede mandler
revet skall fra en sitron (pass på at du ikke får med noe av det hvite)
50 - 100 g sukrin
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
frøene fra en vaniljestang
2 egg
________________________________________________________________________________
Skåld gjerne mandlene dagen i forveien, slik at de rekker å tørke ordentlig. Jeg tok den late utveien og kjøpte ferdig skåldede mandler. Mal mandlene på en mandelkvern, eller i blenderen.
Bland alt det tørre godt, og kna eggene inn. Deigen skal være klissete, men fast.
Form deigen i en eller flere pølser. Legg pølsene på en bakepapirkledt stekeplate og klem dem litt flate. De kan gjerne være en til to centimeter i høyden, og ca. seks centimeter i bredden når de er klemt.
Stek de klemte pølsene i ca. 20 minutter på 175 grader. Ta dem ut av ovnen og skjær pølsene i skrå skiver. Fordel skivene godt utover stekeplaten igjen, og la dem tørke med ovnsdøre på gløtt, på 75 grader. Det kan ta to tre timer. Kanskje mer.
La biscottiene bli helt avkjølt før du legger dem i kakeboks.
Utskriftsvennlig versjon
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ååååå, så godt. Gleder meg til å prøve
SvarSlettHerlig! Da blir det visst noe godt til kaffen i helgen. :D
SvarSlettTusen takk for fine ord!!! Dine så kjempe gode ut. Må nok prøve din verson :-)
SvarSlettVar så heldig å få smake på Janicke sine da vi møttes i Tønsberg, de var super gode:)
SvarSlettdisse kan bli en utfordring å ha i hus - jeg elsker biscotti :)
SvarSlettJanicke: Alle fine ord er vel fortjent. Tusen takk for oppskriften :) Disse skal jeg defintivt bake et nytt lass av til jul.
SvarSlettHAr bakt disse i dag - Jeg fant en enda latere utvei enn ferdig skåldete mandler -gadd ikke dra ut i det hele tatt spå jeg bare brukte mandlene som de er ..... biscottiene er mørke men nydelige ;)
SvarSlettHehe, skjønner det godt. Skålding er dødsens kjedelig. Men det er jo smaken som teller, og skallet gjør jo ingen skade for smaken :)
SvarSlettHe he ikke sant -smaken som teller. Meeen skal ta meg bryet til finne et sted de har ferdig skåldede mandler før jul og lage de lyse og fine-eller lure mannen til skålde de ?? Så en nydelig glasskrukke i går som hadde vært flott å stående på kjøkkenet med biscotti i ....... eneste jeg er stygtr redd den ville blitt tom FORT. FLere enn meg som er glade i de her i huset ;)
SvarSlettÅh, får helt julestemning av å tenke på fint glass fylt med biscotti. Kanskje du skal bake en dobbel porsjon så du kan etterfylle litt ;) Jeg har også tenkt å bake et lass, både til meg selv og til familien.
SvarSlettSkålding er da en fin jobb for mannen. Sparer litt penger på det. Ferdig skåldete mandler er jo sikkert dobbelt så dyrt som de med skall.
Fantastisk gode!
SvarSlettBaker runde to nå. Tips er å dyppe hendene i kaldt vann før man former de til pølser. Ikke på langt nær så seigt.
Nam!
Så bra at du liker dem! Og kjempegodt tips å dyppe fingrene i kaldt vann! Tusen takk :)
SvarSletthei, jeg lurer på en ting om man må bruke fiberhusk eller kan man bruke noe annet?:)
SvarSlettJeg har ikke prøvd med noe annet enn fiberhusk, så jeg vet egentlig ikke. Litt usikker på hva annet som kan binde sammen deigen like bra...
Sletttusentakk for svar:) fikk et tips om at jeg kunne bruke kruskakli, men da blir di litt grovere, så tenkte å prøve det:)
SlettKruskakli var ikke så dumt tenkt. Fortell gjerne hvordan det gikk.
Slettdet gikk kjempe bra:) ble litt grovere, men de var kjempe gode:)
SvarSlettKjekt å vite! Det blir jo en del billigere enn mede fiberhusk også. Takk for rapport!
SlettBaker de for fjerde gang nå. Kan ikke la være å ta fra boksen, for de er så gode. Blir nok borte føre jul disse også tenker jeg. Betta
Slett