torsdag 28. oktober 2010

Ørret og neper i urtesaus

En deilig mild fiskerett. Inspirasjonen er hentet fra AlltidSulten sin Ørret i urtesaus. Men litt tilpasning måtte det jo bli.


Til fire personer

2 store eller 4 små neper (kan byttes ut med f.eks knutekål)

ca. 800 g ørretfilet uten skinn

saften av 1/2 sitron

salt og pepper

smør

2 vårløk eller 1/2 purre - skivet

1 hakket gul løk

1 dl hvitvin eller kyllingbuljong

2, 5 dl fløte

en god neve hakkede urter (f.eks bladpersille, basilikum og gressløk)
________________________________________________________________________________

Skrell nepene og del dem i store biter. Kok dem til de er nesten møre.

Del ørreten i biter, dynk dem i sitronsaften og salte og pepre dem. Sett ørreten til siden.

Stek løk og vårløk/purre i rikelig med smør. Når løken er ordentlig blank og myk heller du kraft/vin og fløte over. La det putre i ca. 10 minutter.

Tilsett ørreten, nepene og urtene. La stå og trekke i ytterligere 10 minutter til fisken er ferdig.



2 kommentarer:

  1. Enda en rett som skal prøves:). Neper har jeg sjeldent brukt i matlaging, men det er jo super godt. Det samme er laks og sennep. Kombinasjonen ble sikkert super!

    SvarSlett
  2. Ja, neper er veldig godt altså. Rart at de ikke er mer brukt egentlig.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails