lørdag 23. oktober 2010
Brokkoli med sitron
Av og til må man gjøre litt stas på brokkolien.
1 stk brokkoli
skall fra en halv sitron
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 ss olje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
_______________________________________________________________________________
Del opp brokkolien i små buketter.
Kok eller damp blomkålen i noen få minutter til den er mør (eller bak den i ovne0 på 180 grader i 20-30 minutter).
Finhakk sjalottløk og stek den blank i olje. Stek hakket hvitløk med i ett minutt.
Ha løkblandingen, brokkoli, sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle. Vend godt rundt og smak til med salt og pepper.
Server for eksempel som tilbehør til fisk. På bildene har jeg servert den med stekt uer og en rømme- og rognsaus.
1 stk brokkoli
skall fra en halv sitron
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 ss olje
1 ss sitronsaft
salt og pepper
_______________________________________________________________________________
Del opp brokkolien i små buketter.
Kok eller damp blomkålen i noen få minutter til den er mør (eller bak den i ovne0 på 180 grader i 20-30 minutter).
Finhakk sjalottløk og stek den blank i olje. Stek hakket hvitløk med i ett minutt.
Ha løkblandingen, brokkoli, sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle. Vend godt rundt og smak til med salt og pepper.
Server for eksempel som tilbehør til fisk. På bildene har jeg servert den med stekt uer og en rømme- og rognsaus.
Etiketter:
brokkoli,
meieriproduktfritt,
tilbehør,
vegetar
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det har jeg aldri prøvd. Brokkoli er nydelig og passer jo til alt. Er veldig glad i brokkoli, med presset hvitløk og olje over. Spennende med sitron, skal prøves. Det må jo være perfekt til fisk. Uer-middagen så jo fantastisk god og saftig ut!
SvarSlettJa, det er jo egentlig veldig lite som skal til for å variere hverdagsgrønnsakene litt. Uer-middagen var veldig god. Jeg er blitt litt hekta på stekt uer om dagen.
SvarSlettBrokkoli er noe av det beste jeg vet :-)
SvarSlettSkal prøve denne, så nydelig ut. Finnbiffen din var forresten kjempegod :-)
Brokkoli er godt ja. Jeg er egentlig alt for lite flink til å bruke brokkoli, jeg bare glemmer at den eksisterer... Så hyggelig at finnbiffen falt i smak :)
SvarSlettBrokkoli er min favoritt grønnsak! Takk for godt tips:)
SvarSlettGod variasjon til den vanlige kokte broccolien. Prøvde den til svin indrefilet, ikke dumt det heller. Følte ikke behov for ytterligere tilbehør -
SvarSlett