lørdag 16. oktober 2010

Marokkanske kjøttboller

Disse kjøttbollene har mye krydret smak, særlig av spisskummin, uten å være spesielt sterke. Vil du ha de litt hottere kan du godt tilsette litt chili.



400 g kjøttdeig (av lam, storfe, kylling eller kalkun)

1 egg

1 ss tomatpuré

1/2 liten løk

2 hvitløksfedd

2 ts spisskummin

1 ts malt koriander

litt malt ingefær

litt kanel

litt revet muskatnøtt

1 ts salt

pepper

1 god neve hakket frisk koriander (og evt. bladpersille)

1 klunk olivenolje
_______________________________________________________________________________

Bland alle ingrediensene godt. Form kjøttbollene og stek i smør eller olje på medium varme.

Servér gjerne med en yoghurtdressing og blomkålstabbouleh eller en annen salat.

Disse kjøttbollene er laget av kalkunkjøttdeig. Jeg har servert dem med tyrkisk yoghurt og blomkålstabbouleh.

4 kommentarer:

  1. Nord-Afrikansk mat er yammi :-)Deilig krydder sammensetning!!!

    SvarSlett
  2. Ja, ikkesant! Jeg liker den litt varme, lune krydringen, som likevel ikke brenner i munnen. Nam!

    SvarSlett
  3. Hei, etter en uke på slankepulver, bestemte vi oss for å prøve kjøttbollene med blomkåltaboule og det smakte helt fantastisk. Kan absolutt anbefales!
    Mvh
    Wenche

    SvarSlett
  4. Så gøy at det smakte! Mat er jo mye bedre enn pulver da ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails