Til fire porsjoner
Rikelig med olivenolje
6 kyllinglår
2-4 fennikler (avhengig av størrelsen)
salt & pepper
hakket bladpersille
1 sitron i båter
__________________________________________________________________
Sett ovnen på 230 grader
Kutt fenniklene i biter, hell rikelig med olivenolje i en ildfast form og spre fennikelbitene utover i formen. Salte og pepre. Hell litt mer olivenolje over bitene. Grill fennikelbitene i ca. 10 minutter.
Del kyllinglårene i to ved leddet. Salte og pepre kyllingen. Ta den ildfaste formen ut av ovnen og spre kyllingbitene oppå fennikelen. Stek i 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen igjen. Øs litt av kraften over kyllingene og sett inn i ovnen igjen. Skru eventuelt ned temperaturen litt sånn at kyllingen ikke blir svidd, og stek videre i 15 minutter til.
Anrett fennikel og kylling på tallerken. Hell litt kraft over fenikkelen, og pynt med bladpersille og sitronbåter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar