søndag 14. mars 2010
Lakseruller
Perfekte til Tapas!
3 egg
2-3 ts fiberhusk
evt. litt salt
litt smør til steking
150-200 g røkelaks
50 g snøfrisk
50 g philadelphia
fersk hakket koriander
fersk hakket dill
litt pepper
__________________________________________________________________
Visp sammen egg, fiberhusk og evt. litt salt. Jeg synes det kan være vanskelig å få blandet fiberhusken ordentlig inn i eggene uten at det klumper seg uten å bruke stavmikser eller blender.
Stek to tynne "pannekaker" i litt smør av eggeblandingen. La pannekakene kjøle av litt.
På den ene pannekaken smører du et lag med snøfrisk. Pass på at du får ost helt ut i den ene kanten. Osten virker som "lim" i sluttenden når du skal rulle pannekaka. Strø rikelig med frisk koriander utover osten. Spre et lag med røkt laks på toppen. La minst en centimeter av den enden som skal lime rullen sammen være uten laks.
Rull pannekaken sammen. Prøv å rulle litt stramt, da blir rullene penest. Skjær rullen i passende biter.
Gjenta samme prosedyre med den andre pannekaka, men denne gangen med philadelphia og dill.
Her er varianten med snøfrisk og koriander. Prøv gjerne med for eksempel persille og spekeskinke istedenfor laks også.
3 egg
2-3 ts fiberhusk
evt. litt salt
litt smør til steking
150-200 g røkelaks
50 g snøfrisk
50 g philadelphia
fersk hakket koriander
fersk hakket dill
litt pepper
__________________________________________________________________
Visp sammen egg, fiberhusk og evt. litt salt. Jeg synes det kan være vanskelig å få blandet fiberhusken ordentlig inn i eggene uten at det klumper seg uten å bruke stavmikser eller blender.
Stek to tynne "pannekaker" i litt smør av eggeblandingen. La pannekakene kjøle av litt.
På den ene pannekaken smører du et lag med snøfrisk. Pass på at du får ost helt ut i den ene kanten. Osten virker som "lim" i sluttenden når du skal rulle pannekaka. Strø rikelig med frisk koriander utover osten. Spre et lag med røkt laks på toppen. La minst en centimeter av den enden som skal lime rullen sammen være uten laks.
Rull pannekaken sammen. Prøv å rulle litt stramt, da blir rullene penest. Skjær rullen i passende biter.
Gjenta samme prosedyre med den andre pannekaka, men denne gangen med philadelphia og dill.
Her er varianten med snøfrisk og koriander. Prøv gjerne med for eksempel persille og spekeskinke istedenfor laks også.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det her så/hørtes skikkelig digg ut! Skal absolutt prøves.
SvarSlettTakk for en superduper og inspirerende blogg!
Ja, ikkesant det ser godt ut. Jeg pleide ofte å lage disse med lefse før jeg begynte med lavkarbo. Jeg kan ikke fatte og begripe at jeg ikke har kommet på før nå at det bare er å lage dem med "eggelefser" istedenfor.
SvarSlettEllers takk for hyggelig kommentar. Blir glad for å høre at jeg klarer å inspirere :)