Til fire porsjoner
Rikelig med olivenolje
6 kyllinglår
2-4 fennikler (avhengig av størrelsen)
salt & pepper
hakket bladpersille
1 sitron i båter
__________________________________________________________________
Sett ovnen på 230 grader
Kutt fenniklene i biter, hell rikelig med olivenolje i en ildfast form og spre fennikelbitene utover i formen. Salte og pepre. Hell litt mer olivenolje over bitene. Grill fennikelbitene i ca. 10 minutter.
Del kyllinglårene i to ved leddet. Salte og pepre kyllingen. Ta den ildfaste formen ut av ovnen og spre kyllingbitene oppå fennikelen. Stek i 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen igjen. Øs litt av kraften over kyllingene og sett inn i ovnen igjen. Skru eventuelt ned temperaturen litt sånn at kyllingen ikke blir svidd, og stek videre i 15 minutter til.
Anrett fennikel og kylling på tallerken. Hell litt kraft over fenikkelen, og pynt med bladpersille og sitronbåter.
Jeg glemte visst både sitronbåter og persilledryss denne gangen. Det var godt i alle fall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar