100 g spekk eller bacon
¼ - ½ stk løk eller 1 stor sjalottløk
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt nellik
¼ ts malt ingefær
¼ ts malt allehånde
3 ss smør
6 dl vann
1 stk kjøttbuljongterning
___________________________________________________________________
Form flate porsjonskaker av kjøttdeigen. Skrell og finhakk løken. Finhakk spekk/bacon.
Bland sammen krydder og strø det på porsjonskakene. Legg på en blanding av løk og spekk/ bacon på midten av kakene og lukk dem igjen. Form dem som avlange boller. Klem dem godt sammen, sånn at skjøten ikke går opp under stekingen.
Stek bollene i smøret på middels varme til de har fått en fin brun farge. Legg dem over i en gryte med vann og buljongterning og la det småkoke på lav varme til de er gjennomkokt, ca. 15-20 minutter.
Bruk gjerne litt av kraften som basis i en fløtesaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar