onsdag 31. mars 2010
Lakseburgere
Fire burgere til to sultne personer:
600 g laks uten skinn og ben
1 ts dijonsennep
2 stilker finhakket vårløk
litt hakket kapers eller en neve finhakkede kryddeurter som for eksempel dill
1 ss majones
en skvis fra sitron
salt & pepper
___________________________________________________________________
Finhakk laksen. Jeg synes det er bedre å finhakke laksen med kniv på skjærefjøla enn å kjøre laksen i blenderen eller kjøkkenmaskinen fordi jeg vil at burgerne skal være litt grove.
Bland den finhakkede laksen med sennep, vårløk, kapers/krydderurter, majones, sitron, salt og pepper. Rør godt. Røra skal ha en konsistens som er lett å forme til burgere. Hvis du har problemer med å forme kaker kan du evt tilsette en ts eller to med fiberhusk og la røra stå i noen minutter.
Form røra til burgere og stek dem i 2-3 minutter på hver side i smør.
Server for eksempel med salat og guacemole.
600 g laks uten skinn og ben
1 ts dijonsennep
2 stilker finhakket vårløk
litt hakket kapers eller en neve finhakkede kryddeurter som for eksempel dill
1 ss majones
en skvis fra sitron
salt & pepper
___________________________________________________________________
Finhakk laksen. Jeg synes det er bedre å finhakke laksen med kniv på skjærefjøla enn å kjøre laksen i blenderen eller kjøkkenmaskinen fordi jeg vil at burgerne skal være litt grove.
Bland den finhakkede laksen med sennep, vårløk, kapers/krydderurter, majones, sitron, salt og pepper. Rør godt. Røra skal ha en konsistens som er lett å forme til burgere. Hvis du har problemer med å forme kaker kan du evt tilsette en ts eller to med fiberhusk og la røra stå i noen minutter.
Form røra til burgere og stek dem i 2-3 minutter på hver side i smør.
Server for eksempel med salat og guacemole.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar