4 porsjoner
ca 700 g blomkål i buketter
1 1/2 ts finhakket hvitløk
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
2 1/2 ts malt koriander
1 ts tørket bladkoriander
1/2 krm kanel
1/2 krm grovmalt svartpepper
1 krm kardemomme
1 krm spiskummin
1/2 krm malte nelliker
2 ss sitronsaft
2 ss matolje
3 ss vann
1/2 ts salt
__________________________________________________________________
Bland alt krydderet med salt og sitronsaft. Varm oljen i stekepannen og fres krydderblandingen i et par minutter. Tilsett vannet. Legg i blomkålen, rør rundt så blomkålen er godt dekket i krydderet og la koke på svak varme under lokk i syv til ti minutter. Rør rundt igjen.
Og ja, det skal være så lite vann i kjelen. Derfor er det viktig at du har så svak varme at det bare akkurat koker, slik at det ikke svir seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar