søndag 30. oktober 2011

Spicy tunamelts med egg og stangselleri

Mitt favorittostesmørbrød over alle favorittostesmørbrød er den klassiske tunamelten. Her kommer en variant på den tidligere postede tunamelten. Denne gangen med litt ekstra ingredienser, som gir litt ekstra smak. Jeg lover, disse er spesielt perfekte dagen derpå.



1 boks tunfisk i olje

1 god ss finhakket rød løk

1 god ss finhakket rød paprika

1 god ss finhakket stangselleri

1 finhakket jalapeño (uten frø)

1 hakket hardkokt egg

5 finhakkede cornichoner (kan byttes ut med sylteagurk)

ca. 3-4 store ss majones

1 ss cornichonlake

salt & pepper

litt sennep

4 lavkarbobrødskiver

noen skiver gulost
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 220 grader.

Hell oljen av tunfisken. Bland sammen tunfisk, løk, paprika, stangselleri, jalapeño, egg og cornichoner. Bland inn sennep, majones og cornichonsaft. Det kan variere litt hvor mye majones du trenger. Justér så det ser riktig ut. Smak til med salt og pepper.

Fordel tunfiskrøren på noen lavkarbo brødblingser (f.eks. disse, disse eller disse), og sett smørbrødene i ovnen i fem minutter. Ta dem ut av ovnen og legg ost oppå tunfiskrøren.

Sett tilbake i ovnen og stek under grillelementet til osten bobler og begynner å bli gylden. Server med det samme!



6 kommentarer:

  1. Mmmmm
    Dette er den beste medisinen dagen derpå ja.
    Erfaringsmessig er det mye sosialt som skjer på denne tiden av året som gjøre at en trenger noe helt spesielt dagen etter. Så nå skal jeg jammen bake litt for å ha i frysern til slike dager.

    SvarSlett
  2. @ Jeanett: Yupp!

    @ Cathrine: Ja, hehe, det blir noen tunge lørdager og søndager fremover. Kjekt å være forberedt til å gjøre det beste ut av dem ;)

    SvarSlett
  3. Jeg glemte å putte oppi egget, men jeg tipper dette blir snasent uansett :)Utrolig enkel middag på meg i dag, gitt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Funker nok finfint uten egg også ja :)

      Slett

Related Posts with Thumbnails