mandag 3. oktober 2011
Kinakålcarbonara med kylling
Superenkel, superrask og superbillig hverdagsmiddag. Ja, også er det godt da.
2 - 3 personer
400 g kyllingkjøttdeig
smør
salt & pepper
krydder (f.eks salvie og hvitløk eller oregano, basilikum og timian)
4 eggeplommer
2.5 dl fløte
5 ss revet parmesan
1 kinakål i strimler
_______________________________________________________________________________
Stek kyllingkjøttdeigen i smør. Krydre med det du vil. Jeg er veldig glad i salvie og hvitløkspepper.
Mens kjøttdeigen steker visper du sammen eggeplommer, fløte og parmesan i en egen kjele. Varm opp under konstant omrøring til sausen tykner. Dette går fort! Smak til med pepper og evt. litt salt.
Tilsett strimlet kinakål og bland godt inn i sausen. Rør rundt til all kinakålen er godt dekket av saus, og til kålen er varm og begynner å falle sammen. Bland inn kjøttdeigen, og server!
2 - 3 personer
400 g kyllingkjøttdeig
smør
salt & pepper
krydder (f.eks salvie og hvitløk eller oregano, basilikum og timian)
4 eggeplommer
2.5 dl fløte
5 ss revet parmesan
1 kinakål i strimler
_______________________________________________________________________________
Stek kyllingkjøttdeigen i smør. Krydre med det du vil. Jeg er veldig glad i salvie og hvitløkspepper.
Mens kjøttdeigen steker visper du sammen eggeplommer, fløte og parmesan i en egen kjele. Varm opp under konstant omrøring til sausen tykner. Dette går fort! Smak til med pepper og evt. litt salt.
Tilsett strimlet kinakål og bland godt inn i sausen. Rør rundt til all kinakålen er godt dekket av saus, og til kålen er varm og begynner å falle sammen. Bland inn kjøttdeigen, og server!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Da var middagen fikset for i morgen ser jeg ;)
SvarSlettHurra!
SvarSlettherlig! takk for tipset! dagens middag :-)
SvarSlettHåper det smaker :)
SvarSlettDenne retten var KJEMPE god..., men kresen som jeg er så byttet jeg ut parmesan med vanlig gulost.
SvarSlettSå bra! Gulost funker helt sikkert fint det også :)
SvarSlettHærlignydligkjempeGOD !!! Med frisk Oregano !!!
SvarSlettDette var godt! Lagde en lignende variant her en dag, med kokt kålhode i strimler i stedet, og sprøstekt bacon på toppen i stedet for kylling. Men tror jeg foretrakk denne. Kinakål er litt lettere i smaken enn hodekål. Dette kommer jeg til å lage igjen, ja :D
SvarSlettGodt å høre Maria. Bacon på toppen høres digg ut! Kanskje BÅDE bacon og kylling hadde gjort seg?
SvarSlettJoda! Dette var kjappt og enkelt :) Å godt! Legger denne på min blogg og linker selvfölgelig hit ;)
SvarSlettTakk for god oppskrift!
Kult, Tone! Takk :)
SvarSlettLiker bloggen din utrolig godt! Jeg begynte på lavkarbo for nesten to uker siden, og lurer litt på hva man egentlig kan drikke når man går på lavkarbo? Blir litt kjedelig med bare vann. Kan man drikke Coca Cola Zero? :)
SvarSlettHei Bente. Selv drikker jeg stort sett bare vann, kaffe, te, mineralvann (farris, bonaqua, ramlösa osv, gjerne smakssatt). Vannet smakssetter jeg gjerne med for eksempel sitronskive, limeskive, agurkskiver eller frosne bringebær. Cola zero og lignende holder jeg meg stort sett unna. Nå tenker jeg at cola zero og de søtningsstoffene som er i den i utgangspunktet ikke er sunt for noen. Men hvis du tenker i forhold til vektnedgang, så må du bare prøve deg frem. Noen kan drikke lettbrus, og likevel gå ned i vekt. For andre vil lettbrusen gjøre det vanskelig. Hva som gjelder for deg vet du ikke før du har prøvd ;)
SvarSlett