søndag 30. oktober 2011
Blåbærsuppe
Vi er på full fart mot vinteren og forkjølelsesesongen. Et av mine barndomsminner er blåbærsuppa som mamma alltid laget til meg når jeg var syk. Når man får en tallerken rykende varm blåbærsuppe full av deilig smak og styrkende antioksidanter, så er det i grunn ikke så ille å være litt syk altså.
Suppa er god i seg selv som den er. Men det som virkelig tar helt til topps for min del, er en god klatt tyrkisk naturellyoghurt, noen mandelflak og et godt dryss med friske mynteblader. Det er nesten magisk hva mynteblader gjør med blåbærsuppa.
2 porsjoner
200 - 250 g blåbær (gjerne frosne)
2,5 dl vann
2 ts sukrin (evt. honning)
1 vaniljestang
evt. yoghurt naturell
evt. mynteblader
evt. mandelflak
_______________________________________________________________________________
Del vaniljestangen i to og skrap ut vaniljen. Ha blåbær, vann, sukrin, vanilje og vaniljestang i en kjele, og kok opp. Skru ned varmen og la trekke i 10 minutter. Smak til om du synes suppa er passe søt.
Ta ut vaniljestangen. Fordel i to små suppetallerkener og topp evt. med litt pisket kremfløte, tyrkisk yoghurt eller créme fraîche, hakkede nøtter og mynteblader.
Her er suppa toppet med litt tyrkisk yoghurt, mandelflak og mynte.
Suppa er god i seg selv som den er. Men det som virkelig tar helt til topps for min del, er en god klatt tyrkisk naturellyoghurt, noen mandelflak og et godt dryss med friske mynteblader. Det er nesten magisk hva mynteblader gjør med blåbærsuppa.
2 porsjoner
200 - 250 g blåbær (gjerne frosne)
2,5 dl vann
2 ts sukrin (evt. honning)
1 vaniljestang
evt. yoghurt naturell
evt. mynteblader
evt. mandelflak
_______________________________________________________________________________
Del vaniljestangen i to og skrap ut vaniljen. Ha blåbær, vann, sukrin, vanilje og vaniljestang i en kjele, og kok opp. Skru ned varmen og la trekke i 10 minutter. Smak til om du synes suppa er passe søt.
Ta ut vaniljestangen. Fordel i to små suppetallerkener og topp evt. med litt pisket kremfløte, tyrkisk yoghurt eller créme fraîche, hakkede nøtter og mynteblader.
Her er suppa toppet med litt tyrkisk yoghurt, mandelflak og mynte.
Etiketter:
dessert,
enkel/kjapp,
kveldsmat,
meieriproduktfritt,
suppe,
vegetar
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Den så veldig veldig god ut :-D Nam!
SvarSlettTakk Jeanette :)
SvarSlettÅååh, så utrolig godt! *vann i munnen*
SvarSlettJa, Gretel! Deilig deilig!
SvarSlettSå fin! Denne skal på test-lista mi :)
SvarSlettDu har en sånn testliste du også ja! Hehe, jeg tror jeg må leve ekstra lenge om jeg skal komme meg gjennom hele min. Den vokser raskere enn jeg helt klarer å håndtere.
SvarSlettHusker at vi brukte å stikke i skauen bak huset hvor jeg vokste opp og plukke akkurat nok blåbær til å lage suppe da jeg var liten. Det var veldig stas. Senere på høsten plukket vi frukt til fruktsuppe :-)
SvarSlettFantastisk blogg :-D
SvarSlettHar lagt denne siden til som link på min blogg :
http://detgodelivnina.blogg.no/
Keep up the good work :-)
Mvh Nina
@ kokebok: Åh, fantastisk! Barndomsminner altså! <3
SvarSlett@ Nina: Tusen takk Nina :) Skal ta en titt på bloggen din også :)
Fristende! Kan tenke meg munnen er full av finfin blåfarge etter å ha spist denne ;D
SvarSlettHehe. Jepp ;)
SvarSlettTusen takk Magne :)
SvarSlettNam nam!! Takk for herlig tips :)
SvarSlettSweet. Blåbærsuppa skal helt kalrt prøves..masse antioksidanter ;-)
SvarSlettWow, så godt det hørtes ut- med litt vaniljesmak så må det bli digg! :-D Ser blålekker ut i munnen etter et slikt måltid tenker jeg... hehe
SvarSlettJa, vanilje gjør underverker! Haha, blålekker er helt riktig :D
SvarSlettNydelig suppe å varme seg å etter å ha vært ute i kulden :-)
SvarSlettYes!
Slett