tirsdag 11. oktober 2011
Lavkarbobrød med rømme og parmesan
Dette er bare en variant av de tidligere brødoppskriftene solsikkebrød og frokostrundstykker. Jeg stod her en lørdags morgen og hadde lyst på brød til frokost, men hadde ikke kremost eller gulost, som jeg bruker en del av i de andre oppskriftene. Jeg prøvde derfor å bytte ut osten med den lille flisa jeg hadde igjen med parmesan, og en del rømme. Det ble veldig bra! Det viser bare hvor enkel denne oppskriften er å tilpasse etter hva du måtte ha liggende i skap og kjøleskap.
1 dl solsikkekjerner - finmalt
1 dl sesamfrø - finmalt
0,5 - 1 dl kruskakli
0,5 dl finrevet parmesan
1,5 ts bakepulver
1,5 ss fiberhusk
salt
1 ts sukrinmelis
1 dl rømme
2 ss olivenolje
4 egg
sesamfrø, valmuefrø, gresskarkjerner, tørkede urter el.l til pynt
_______________________________________________________________________________
Bland alt det tørre godt. Visp sammen egg, rømme og olje, og bland med det tørre.
Fordel røra utover en bakepapirkledd stekeplate. Strø sesamfrø, valmuefrø, tørkede urter eller annet du synes måtte passe på toppen.
Stek brødet på 200 grader i 15 - 20 minutter
Her har jeg brukt za'atar på toppen av brødet (en blanding mellom ristede sesamfrø og tørkede urter). Brødskiva spiste jeg med makrell i tomat og majones med en cornichon på toppen.
Her har jeg servert brødet med tunfiskrøre.
1 dl solsikkekjerner - finmalt
1 dl sesamfrø - finmalt
0,5 - 1 dl kruskakli
0,5 dl finrevet parmesan
1,5 ts bakepulver
1,5 ss fiberhusk
salt
1 ts sukrinmelis
1 dl rømme
2 ss olivenolje
4 egg
sesamfrø, valmuefrø, gresskarkjerner, tørkede urter el.l til pynt
_______________________________________________________________________________
Bland alt det tørre godt. Visp sammen egg, rømme og olje, og bland med det tørre.
Fordel røra utover en bakepapirkledd stekeplate. Strø sesamfrø, valmuefrø, tørkede urter eller annet du synes måtte passe på toppen.
Stek brødet på 200 grader i 15 - 20 minutter
Her har jeg brukt za'atar på toppen av brødet (en blanding mellom ristede sesamfrø og tørkede urter). Brødskiva spiste jeg med makrell i tomat og majones med en cornichon på toppen.
Her har jeg servert brødet med tunfiskrøre.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
MMM nok en snadder variant ;)
SvarSlettdigger bloggen din! skal bake:) NU! bare lurer, hvor mange karbs er det i brødet? mvh renate
SvarSlettser godt ut!
SvarSlett@ Makronella: Ja, den er virkelig allsidig den oppskriften altså.
SvarSlett@ Renate: Sorry, jeg har ikke regna på det. Du må nesten veie opp solsikkekjernene og sesamfrøene for å finne ut av det. Vil du spare inn på karbene kan du godt bytte ut for eksempel halvparten av solsikkekjernene med linfrø.
@ Helen: Takk :)
det så godt ut! hva kan man erstatte rømme og parmesan med? tåler ikke melk og soya..
SvarSlettJeg tipper det går helt fint å erstatte rømme og parmesan med kokosmelk eller kokoskrem (bare den tykke delen av kokosmelken). Jeg ser jo at Line (LilaLife) har fått et vellykket resultat med kokosmelk i en oppskrift som er laget etter samme prinsipp som denne. Se her: http://lilalife.no/wips/754299265/blogurl/p__5546/
SvarSlettDen oppskriften er jammen meg allsidig. Tror man kan ha bitte litt vann istedenfor rømme og ost også.
SvarSlettHei.. Først vill jeg si takk for alle flotte oppskriftene! :) Kjempe bra! Men jeg har sett at d er kruskakli i mange av brød oppskriftene, er det noe jeg kan bytte ut dette med? Jeg har cøliaki og må ha glutenfritt brød...
SvarSlettI mange oppskrifter, som denne, så kan du godt droppe kruskaklien til fordel for mer frø, og evt. bittelitt mer fiberhusk. Litt av kruskaklien kan også byttes ut med havrekli. Men i og med at havreklien føles grovere, så ville jeg kanskje brukt mindre mengde.
SvarSlettHej
SvarSlettJeg bor i Danmark og bruger din fantastiske blok rigtig meget, tak for al den inspiration, du har gjort mit liv med low-carb meget nemmere.
Et spørgsmål - hvad er kruskakli
Tusen takk ANne Marie. Det er veldig hyggelig å høre at du finner inspirasjon her. Kruskakli er skallet på hvetekornet. Det er mest bare fiber. Jeg vet ikke hva det heter på dansk, men på engelsk er det wheat bran.
SvarSlettTakk for nok en vellykket oppskrift! Jeg ha pleid å lage LilaLife sine valnøttbriks som også er kjempegode, men de var tom for kokosmelk i butikken i dag. Jeg doblet oppskriften, deler opp i biter og fryser ned porsjonspakker for noen dager. Ellers kan disse brødene begynne å mygle ganske fort.
SvarSlettHei :) Testet dette brødet for noen dager siden og det var DIGG! Til og med samboer'n som ikke er spes begeistret for lavkarbobrød syns det var godt.
SvarSlettMåtte lage et nytt idag, da byttet jeg ut sesam og solsikke med gresskarkjerner og litt av rømmen med vaniljekesam. Kan også helt klart anbefales :D
Så bra at det smakte :)Og nye variasjoner er alltid velkomne. Gresskarkjerner høres ut som en god ide :)
Slett