1 boks hele tomater
2 hvitløksfedd
1 ss tomatpuré
1/2 ss tørket oregano
salt og pepper
_______________________________________________________________________________
LCHF | lavkarbo | oppskrifter | kosthold | matglede
Her vil du først og fremst finne oppskrifter som er tilpasset et LCHF-kosthold (eller lavkarbo om du vil). LCHF-kostholdet inneholder lite karbohydrater og rikelig med fett. Mer om LCHF finner du du tar en titt på lenkene jeg har lagt ut litt lenger ned på siden.
Jeg spiser LCHF fordi kroppen min har godt av det. Men jeg mener samtidig at det ikke er sunt å utelukkende tenke på helsa når man spiser. Mat skal også være nytelse og hygge. Heldigvis utelukker ikke det ene det andre, noe jeg prøver å vise med disse sidene.
Ellers er jeg tilhenger av at maten er naturlig og relativt enkel uten masse erstatningsprodukter. Med det mener jeg at du ikke vil finne massevis av oppskrifter her inne med kunstig søtning, soyamel eller proteinpulver, noe jeg synes er litt for utbredt når man leter etter oppskrifter med lavt karbohydratinnhold. Jeg er også stor tilhenger av å lage maten fra bunn. Da blir den best. Og faktisk er det ofte like enkelt som å bruke halvfabrikata. Holder man seg til rene naturlige råvarer - råvarer som ikke har ingredienser, men som er ingredienser i seg selv - så får man de beste, sunneste og mest tilfredsstillende matopplevelsene.
Også vil jeg bare si at jeg ikke er noen kokk. Jeg er bare glad i å lage mat. Jeg kan altså ikke skryte på meg å være noen profesjonell, men hvis det er noe du lurer på, så er det bare å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan.
God appetitt!
Hm, dette bør prøves på fredagens faste pizza her i huset. Den tradisjonen har vi nemlig ikke kuttet ut selv om vi voksne spiser lavkarbo.
SvarSlettTusen takk for masse inspirasjon her på bloggen din
Håper pizzasausen faller i smak da Lykkeliten. Og tusen takk. Hyggelig å høre at du finner inspirasjon her :)
SvarSlettførst vil jeg bare takke deg for at det finnes slike som deg. er akkurat i oppstartsfasen av lchf men synes det går greit.... Alle som jeg kjenner som har gått på lchf før sier at jeg kommer til å gi opp fordi jeg må spise den samme maten dag i og dag ut..... men der tar jo de fullstendig feil. og det er takket være deg... jeg har funnet utolig mange gode oppskrifter her inne, og jeg håper du aldri slutter å komme med nye ting....
SvarSlettTakk for at du gir meg motivasjon videre med de flotte oppskiftene
janne
Tusen takk Janne! Dette var en utrolig koselig tilbakemelding. Jeg er glad for å høre at du finner inspirasjon til variasjon her. Det var kanskje litt av det som var grunnen til at jeg begynte denne matbloggen, nemlig å motbevise påstanden om at lavkarbo/lchf er ensidig. Jeg har vel aldri spist så variert som jeg gjør etter at jeg la om kosten til lchf.
SvarSlettMasse lykke til med det nye kostholdet :)
Det så jo veldig godt ut! :)
SvarSlettjeg er ingen stor pizzaelsker. En kjedelig en er jeg også, for jeg vil helst ha en plain Margarita...eller en skikkelig gammeldags norsk med kjøttdeig, løk og tomatsaus.
Kansje på tide å fornye seg litt?
Åh, men en ordentlig Margarita trenger ikke være kjedelig. Margarita på skikkelig hvetebunn, stekt i stenovn, fortrinnsvis inntatt med rødvin i Italia, er noe av det beste som finnes! Nytelse på høyt nivå. Det er vel det som er så fantastisk med den italienske maten. Den er så enkel (og vanskelig), men likevel så god. Hehe, jeg er en svoren karbohydratspiser, og legger på meg en kilo eller fem hver gang jeg er i Italia. Det er godt det ikke er så ofte.
SvarSlettDen norske pizzaen er ikke så dum den heller... Men det skal liksom være mamma sin da. Jeg kan bli så gammel og voksen jeg bare vil. Det vokser jeg aldri fra. Så på alle de årene som har gått siden jeg flyttet hjemmefra, har jeg aldri laget en norsk pizza. For meg er det kanskje på tide å prøve seg på en lavkarbovariant av den norske pizzaen ;)
hei denne skal prøves.kan jeg bruke cocosa til matlaging istedet for meierismør? et sunnere alternativ?
SvarSlettJa, det kan du i de fleste tilfeller. Der hvor smøret har mye å si for smaken må du velge smør, som i smørsauser for eksempel (bearnaise, hollandaise osv.). Men husk at det ikke er usunt for deg å spise smør heller. Det er kanskje viktigere å bytte ut enkelte typer planteoljer med cocosa tenker nå jeg. Du må bare prøve deg litt frem i forhold til hvordan du liker smaken og stekeegenskapene til cocosa.
SvarSlettHei ! Er det mulig å lage denne sausen uten ansjos? Da tenker jeg på smaken? For jeg tåler ikke ansjos,hehe !
SvarSlettDet går nok helt fint! Da må du kanskje tilsette litt ekstra salt/krydder. Du får smake det til...
SvarSlettHvis man ikke har en blender, går det da å bruke en stavmikser?
SvarSlettJa, det går minst like bra. Det er kanskje enda enklere egentlig :)
Slett