søndag 1. mai 2011
Koriandermarinerte scampi
Dette er en av mine absolutte favoritter. Masse smak av koriander, masse nøttete smak fra sesamolje, med masse deilig spicy smak fra ingefær, chili og hvitløk. Det er et mysterium at jeg ikke har postet denne herligheten tidligere. Og bare så det er helt klart: Nei, du kan absolutt ikke bytte ut sesamoljen med en annen type olje! Sesamoljen er halve magien i denne oppskriften.
500 g scampi - renset
6 båter hvitløk - finhakket
3 ss fersk revet ingefær
1 rød chili - uten frø, finhakket
2 dl sesamolje
1 ts salt
1 bunt koriander
4 ss olje
saften av 1 stor lime
blandet grønn salat
1 lime i båter til pynt
litt ekstra koriander til pynt
_______________________________________________________________________________
Ha hvitløk, ingefær, chili, sesamolje, salt og koriander i en blender og kjør alt til en tykk pasta.
Hell marinaden over i en bolle og legg i scampiene. La stå kaldt i noen timer, eller natten over.
Stek scampiene raskt i oljen til de skifter farge og er gjennomstekte. Pass på å ikke steke dem for lenge, da blir de bare seige.
Legg en blanding av ulike salattyper på et serveringsfat. Ha gjerne litt ekstra koriander i salaten. Topp med scampiene.
Varm opp resten av marinaden, og tilsett limesaften. Hell den varme marinaden over scampiene.
Server gjerne sammen med litt rømme eller aioli, og kanskje litt lavkarbobrød.
500 g scampi - renset
6 båter hvitløk - finhakket
3 ss fersk revet ingefær
1 rød chili - uten frø, finhakket
2 dl sesamolje
1 ts salt
1 bunt koriander
4 ss olje
saften av 1 stor lime
blandet grønn salat
1 lime i båter til pynt
litt ekstra koriander til pynt
_______________________________________________________________________________
Ha hvitløk, ingefær, chili, sesamolje, salt og koriander i en blender og kjør alt til en tykk pasta.
Hell marinaden over i en bolle og legg i scampiene. La stå kaldt i noen timer, eller natten over.
Stek scampiene raskt i oljen til de skifter farge og er gjennomstekte. Pass på å ikke steke dem for lenge, da blir de bare seige.
Legg en blanding av ulike salattyper på et serveringsfat. Ha gjerne litt ekstra koriander i salaten. Topp med scampiene.
Varm opp resten av marinaden, og tilsett limesaften. Hell den varme marinaden over scampiene.
Server gjerne sammen med litt rømme eller aioli, og kanskje litt lavkarbobrød.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ser fantastisk ut, og det høres fantastisk ut med de ingrediensene du bruker. Er selv litt kjedelig når det gjelder scampi, og det blir da gjerne bare en enkel marinade av hvitløk, løk, chilli, sitron, litt olje og salt og pepper. Godt å få tips om variasjoner som frister.
SvarSlettÅåååå nå fikk eg lyst på scampi :)
SvarSlett@ Magnus: En enkel marinade er ofte alt som skal til på scampi. Jeg velger også ofte en variant
SvarSlettav det du beskriver. Det er jo kjempegodt! Men som du sier, variasjon er fint :)
@ Makro: Hehe. Og jeg har lyst på meeer scampi :D
Åh, jeg får vann i munnen. HELT etter min smak. Denne er notert! Lagde bountysjokoladen etter oppskriften din her om dagen som tidligere nevnt, og de ble som forventet knallgode :-)
SvarSlettJa, dette er snadder altså. Storfavoritt hjemme hos meg.
SvarSlettGodt å høre at bountyene ble bra :)
De så skikkelig digg ut, hvor finner jeg sesamolje?
SvarSlettDe har det i velassorterte matbutikker. Ofte i små flasker, som denne: http://www.haugen-gruppen.no/produkter/7413/19723/19572/19535/sesamolje.aspx
SvarSlettEllers er sesamoljen ofte mye billigere i innvandrerbutikker, hvis du har en sånn i nærheten :)