mandag 23. mai 2011
Sei i soppsaus
Enkel fiskerett med masse smak av sopp.
500 g seilfilet
400 g sopp (en blanding av ulike sopptyper)
smør
noen dråper hvitvinseddik
3 dl fløte
1 ss kantarellfond (eller grønnsaksfond, kyllingfond eller det du måtte ha.)
pepper
1 stor ts sennep (f.eks. skånsk)
_______________________________________________________________________________
Kutt soppen opp i terninger og stek den i godt med smør til soppen har sluppet væsken.
Tilsett hvitvinseddik, fløte, fond, pepper og sennep, og la koke i noen minutter. Smak på sausen, og juster eventuelt smaken med eddik, fond eller sennep.
Del fisken i porsjonsstykker og legg den forsiktig ned i sausen. La trekke i sausen i ca. 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Dryss gjerne litt hakket gressløk over til slutt. Server med for eksempel asparges.
.
500 g seilfilet
400 g sopp (en blanding av ulike sopptyper)
smør
noen dråper hvitvinseddik
3 dl fløte
1 ss kantarellfond (eller grønnsaksfond, kyllingfond eller det du måtte ha.)
pepper
1 stor ts sennep (f.eks. skånsk)
_______________________________________________________________________________
Kutt soppen opp i terninger og stek den i godt med smør til soppen har sluppet væsken.
Tilsett hvitvinseddik, fløte, fond, pepper og sennep, og la koke i noen minutter. Smak på sausen, og juster eventuelt smaken med eddik, fond eller sennep.
Del fisken i porsjonsstykker og legg den forsiktig ned i sausen. La trekke i sausen i ca. 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Dryss gjerne litt hakket gressløk over til slutt. Server med for eksempel asparges.
.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
MM ser digg ut, elsker nye måter å servere fisk på, og sei er jo bare nydelig :)
SvarSlettJa, jeg ble faktisk overrasket selv over hvor bra denne komboen var altså. Nam nam! ;)
SvarSlettSei er det jammen lenge side vi har spist. DEt er igrunnen en undervurdert fisk! Dette så godt ut! :)
SvarSlettJeg holder på med å eksprimentere fram en god brødoppskrift uten melkeprodukter og egg btw. Har du noen på lager? DEt må være skikkelig brød, helst lyst:)
SvarSlettJa, jeg skjønner ikke helt hvorfor seien liksom er billigfisken. Det er en av de beste fiskesortene synes jeg.
SvarSlettBrødoppskrift uten egg og melkeprodukter har jeg ikke på lager (utenom knekkebrød selvsagt). Men det er mange som etterspør det, så du blir nok veldig populær om du får til det. Og er det noen som kan få det til er det jo deg. Du er en dronning på lavkarbobrødfronten ;D
Jeg hadde et særdeles lite vellykket forsøk i går! med glutenmel...og magen min har vrang og vindfull i dag. Så jeg tror heller jeg satser på egg enn gluten, gitt! :D
SvarSlettUsj da. Nei, jeg tror i grunn ingen har godt av å spise for mye gluten egentlig. Ingenting i veien med egg da :)
SvarSlett