lørdag 28. mai 2011

Sashimi med sesam

Dette må være en av verdens enkleste måter å lage sashimi på. Bruk salmalaks. Da er du sikker på at fisken er trygg å spise rå.


2 dl vann

4 ss sukrin

4 ss salt

litt sesamfrø

100 g fersk laksefilet

_____________________________________________________________________________

Bland sukrin, salt og vann. Rør godt så sukrin og salt løses opp så godt som mulig.

Legg skinn- og benfri laks i laken i ca. 12 minutter.

Ta laksen opp av laken, klapp den tørr med kjøkkenpapir, og skjær i små porsjonsstykker som vendes i sesamfrø. Jeg har brukt både ristede sesamfrø og rå sesamfrø for litt variasjon.



Her har jeg brukt litt i overkant mye sesamfrø etter min smak. Det holder kanskje å bare drysse litt over. Men du må prøve deg frem sånn at du får det som du liker det best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails