torsdag 26. mai 2011

Biff Lindstrøm

Jeg har alltid tenkt på biff Lindstrøm som en veldig svensk rett. Og den er nok mer utbredt i Sverige enn Norge. Men opphavsmannen til Biff Lindstrøm skal visstnok ha vært en kokk fra Hammerfest ved navn Adolf Henrik Lindstrøm, som ved hjelp av sine kokkekunster holdt moralen oppe på flere av polarferdene til Amundsen og Sverdrup. Det er i hvert fall det nordmenn liker å tro. Svenskene har andre historier om en russer som også heter Henrik Lindstrøm, en kafévertinne i Stockholm ved navn Maria Kristina Lindstrøm, en oppfinnsom avisredaktør og om Operakjelleren i Stockholm. Og det finnes sikkert flere historier. Samme kan det være. Norsk, svensk eller russisk, Lindstrømbiffene er deilige!




400 g kjøttdeig

1/2 ts salt

1 ts nykvernet pepper

1 egg

1 dl fløte

1/2 ss fiberhusk

2 ss rødbeter - finhakket

2 ss sylteagurker eller cornichoner - finhakket

2 ss kapers - hakket

smør til steking
_______________________________________________________________________________

Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og fiberhusk. La stå i fem minutter.

Tilsett kjøttdeig, rødbeter, sylteagurker og kapers og bland sammen.

Stek biffene i smør.



Det er ganske vanlig å servere Biff Lindstrøm med stekt egg og stekte poteter. Her har jeg gått for ovnsstekt sellerirot og en eggeplommebasert persillesaus.

7 kommentarer:

  1. Dette er det lenge siden jeg har spist. Nam-nam!:)

    SvarSlett
  2. Ja, det går lang tid mellom hver gang her også. Skjønner ikke hvorfor, for det er jo helt nydelig!

    SvarSlett
  3. Disse lagde jeg i går, litt på impuls - knallgode! Men jeg hadde ikke kapers (og har det aldri i hus), kan man kompensere med noe annet? Synes kanskje de kunne vært en tanke saltere - kanskje dette er fordi jeg ikke hadde i kapers? Takk for mange flotte oppskrifter! Dette er første gangen jeg kommenterer, men ikke på langt nær første gang jeg lager noe fra bloggen din :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så stas å høre at du lager mat fra bloggen! Og tusen takk for hyggelig kommentar :)

      Ja, kapers tilfører saltsmak, så hvis du ikke bruker kapers bør du nok ha mer salt i. Ellers, hvis du kjøper kapers, så har kapers veldig veldig lang holdsbarhetstid i kjøleskapet, så det er ikke så farlig om man ikke bruker det så ofte.

      Slett
    2. Hadde aldri vært borti kapers før, og ante ikke hva det smakte. Noe av det værste jeg har smakt! Veldig synd for ingen av oss klarte å spise maten på grunn av det! :(

      Slett
  4. Da står kapers på handlelisten, tusen takk for svar :)

    En annen favoritt herfra er kål/kjøttdeig/karri/kanel-gryten. Snakk om velsmakende lchf-fastfood!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er fin! Takk for påminnelsen. Det tror jeg jammen må bli middagen her i dag :)

      Slett

Related Posts with Thumbnails