onsdag 31. mars 2010

Lakseburgere

Fire burgere til to sultne personer:



600 g laks uten skinn og ben

1 ts dijonsennep

2 stilker finhakket vårløk

litt hakket kapers eller en neve finhakkede kryddeurter som for eksempel dill

1 ss majones 

en skvis fra sitron 

salt & pepper 

___________________________________________________________________

Finhakk laksen. Jeg synes det er bedre å finhakke laksen med kniv på skjærefjøla enn å kjøre laksen i blenderen eller kjøkkenmaskinen fordi jeg vil at burgerne skal være litt grove.

Bland den finhakkede laksen med sennep, vårløk, kapers/krydderurter, majones, sitron, salt og pepper. Rør godt. Røra skal ha en konsistens som er lett å forme til burgere. Hvis du har problemer med å forme kaker kan du evt tilsette en ts eller to med fiberhusk og la røra stå i noen minutter.

Form røra til burgere og stek dem i 2-3 minutter på hver side i smør.

Server for eksempel med salat og guacemole.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar