Det finnes en haug med oppskrifter på lavkarbopizzaer som hevder at resultatet "smaker akkurat som pizza". Vel, de gjør virkelig ikke det. Det er faktisk ingenting som 100 % kan erstatte pizzabunn laget på fint hvetemel og gjær. Så derfor lager jeg ikke pizza lenger. Men ostesmørbrød er en helt annen sak. Solsikkebrød og sesambrød er gode alternativer til høykarbiske, hvetemelsbefengte brød, de inneholder bare naturlige og sunne ingredienser, og smaker ikke minst godt. Så da ligger alt til rette for ostesmørbrød med tunfisk og champignon. Hurra!
Denne retten gir meg følelsen av syndig syndig junk. Det er deilig i blant. Særlig dagen derpå.
2 blingser solsikkebrød eller sesambrød
Ketchup (hvis du er lat, bør vel være sukkerfri) eller tomatsaus (lag selv)
Rikelig med oregano
litt basilikum
litt timian
pepper
salt
1/2 boks tunfisk i olje (det må være tunfisk i olje. Bruker du den i vann blir det ikke godt)
en neve hermetiserte champignoner
To sorter revet gulost (for eksempel gräddost og synnøve gulost. Ikke prøv å jukse deg unna med bare en sort. Jeg garanterer deg at det ikke blir det samme.)
___________________________________________________________________
Sett ovnen på 225 grader.
Smør et godt lag med ketchup eller tomatsaus på brødblingsene. Det er viktig at du ikke kniper på ketchupen/tomatsausen. Hvis du gjør det risikerer du tørre ostesmørbrød, og det vil vi jo ikke ha. Strø oregano, salt og pepper, litt timian og litt basilikum oppå.
Klem ut mesteparten av oljen ut av tunfisken, men ikke alt. Fordel tunfisk oppå ketchup/tomatsaus. Tunfisken trenger ikke være heldekkende.
Fordel noen champignonskiver oppå tunfisken.
Strø litt oregano oppå tunfisken og champignonen.
Strø to sorter revet ost på toppen. Ikke vær beskjeden. Når du tror det er nok, så tar du litt til.
Strø litt oregano på toppen.
Stek til osten bobler og begynner å bli litt gylden.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar