mandag 30. januar 2012
Falukorvgrateng med tomat og sennep
Hvis du er en av de som harryshopper i Sverige, så se etter falukorv med lavt karbohydratinnhold neste gang du tar turen over grensa. Falukorv er supert til kjapp og enkel hverdagsmat. Som til denne gratengen for eksempel.
falukorv i skiver
tomater i skiver
créme fraîche
skånsk sennep
pepper
revet ost
_______________________________________________________________________________
Bland créme fraîche og sennep i en bolle. Et passe mengdeforhold etter min smak er ca. 1 ts sennep per ss créme fraîche. Du skal ha nok créme fraîche-blanding til at alle skivene med falukorv får et lite tynt lag med créme fraîche-blanding på seg.
Ha falukorvskivene ned i bollen med créme fraîche-blanding, og rør rundt til alle skivene har fått créme fraîche-blanding på seg.
Legg falukorvskiver og tomatskiver i et taksteinsmønster i en ildfast form. Pepre. Strø revet ost på toppen.
Sett i ovnen på 180 og gratiner til osten begynner å bli gylden, 15 - 20 minutter burde holde.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Smatt! :)
SvarSlettEnkel og god hverdagsmat :-)
SvarSlettTove
http://sjelemat.blogspot.com/
Nam-nam!!!
SvarSlettDet ser jättegott ut. Och enkelt. :-)
SvarSlettSupergodt!!! Nå i ovn for andre gang....... c",)
SvarSlettYay! Denne er blitt laget mange mange ganger hjemme hos meg også. Herlig med mat som er så lettlaget.
Slett