mandag 30. januar 2012

Falukorvgrateng med tomat og sennep

Hvis du er en av de som harryshopper i Sverige, så se etter falukorv med lavt karbohydratinnhold neste gang du tar turen over grensa. Falukorv er supert til kjapp og enkel hverdagsmat. Som til denne gratengen for eksempel.


falukorv i skiver

tomater i skiver

créme fraîche

skånsk sennep

pepper

revet ost
_______________________________________________________________________________

Bland créme fraîche og sennep i en bolle. Et passe mengdeforhold etter min smak er ca. 1 ts sennep per ss créme fraîche. Du skal ha nok créme fraîche-blanding til at alle skivene med falukorv får et lite tynt lag med créme fraîche-blanding på seg.

Ha falukorvskivene ned i bollen med créme fraîche-blanding, og rør rundt til alle skivene har fått créme fraîche-blanding på seg.

Legg falukorvskiver og tomatskiver i et taksteinsmønster i en ildfast form. Pepre. Strø revet ost på toppen.

Sett i ovnen på 180 og gratiner til osten begynner å bli gylden, 15 - 20 minutter burde holde.

Server som det er, eller med litt salat og lavkarbobrød ved siden av.




6 kommentarer:

  1. Enkel og god hverdagsmat :-)

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  2. Supergodt!!! Nå i ovn for andre gang....... c",)

    SvarSlett
    Svar
    1. Yay! Denne er blitt laget mange mange ganger hjemme hos meg også. Herlig med mat som er så lettlaget.

      Slett