onsdag 7. september 2011
Kjøttdeig- og kålgryte med karri og kanel
Dette er en hverdagsrett som både er billig og enkel, men som likevel er full av masse deilig smak. Jeg har brukt en mild madras-karri i denne retten, men om du ikke får tak i det funker det helt fint med den vanlige "norske" gule karrien.
1 gul løk - hakket
400 gram spisskål - skjært i biter
smør
1 1/2 ss fond (eller kjøttbuljongterning)
1 1/2 ts karri (gjerne madras)
1 ts kanel
1 ts sambal oelek
500 g kjøttdeig
2 1/2 dl fløte
salt & pepper
_______________________________________________________________________________
Fres løk og kål i smør i en panne, sammen med karri, kanel og sambal oelek.
Legg kål og løk over i en kjele, og stek kjøttdeigen i smør i samme panne. Hell kjøttdeigen over i kjelen sammen med kålen og løken.
Tilsett fond og fløte og la koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt vann underveis dersom det blir for lite væske.
1 gul løk - hakket
400 gram spisskål - skjært i biter
smør
1 1/2 ss fond (eller kjøttbuljongterning)
1 1/2 ts karri (gjerne madras)
1 ts kanel
1 ts sambal oelek
500 g kjøttdeig
2 1/2 dl fløte
salt & pepper
_______________________________________________________________________________
Fres løk og kål i smør i en panne, sammen med karri, kanel og sambal oelek.
Legg kål og løk over i en kjele, og stek kjøttdeigen i smør i samme panne. Hell kjøttdeigen over i kjelen sammen med kålen og løken.
Tilsett fond og fløte og la koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt vann underveis dersom det blir for lite væske.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei. Er det mulig å bruke hodekål istedenfor spisskål? Jeg har resten av ingrediensene i kjøleskapet og ville ikke på butikken i dag nemlig.
SvarSlettDet går nok helt fint. Hodekål trenger litt mer varmebehandling enn spisskålen, så bare stek/kok retten litt lenger.
SvarSlettDette var spennende krydder :-D Kjekt med billige og enkle retter i hverdagen.
SvarSlettKanel er undervurdert krydder til kjøtt. Også så sunt krydder også! Jeg merker at jeg har litt behov for billi9ge middager i høst. Jeg overskred nok feriebudsjettet mitt en smule i sommer ;)
SvarSlettHer i heimen spiser vi husmanskost-varianten av denne. Kjøttdeig og strimla hodekål stekes i gryte i godt med smør. Kryddres med salt og pepper og surres til kålen faller sammen. Spis! :D
SvarSlettSkal komme med en oppskrift på en lettvint suppe-variant av denne senere :)
SvarSlettDet høres godt ut Nannah. Jeg gleder meg til oppskriften kommer :)
SvarSlettOi, haha. Jeg klarer liksom ikke venne meg av med å si Nannah istedenfor Gretel :)
SvarSlettDen blei kjempe god, men akk jeg var litt raus med krydderet. Det kjentes godt gitt.
SvarSlettAuda. Blir det for mye krydder går det jo an å helle på en ekstra fløteskvett for å gjøre den mildere. Bra at det ellers smakte da.
SvarSlettHURRA!!! Nok en favoritt, fantastisk sa mannen....... ; )
SvarSlettYay!
SvarSlettNam nam, denne skal jeg prøve. Men kanelen blir jeg nok å utelate, den er jeg ikke noe glad i :S
SvarSlettDet blir helt sikkert godt uten kanelen også :)
SvarSlettJeg skal lage en variant av denne igjen i dag (med tilbuds-biff), tenkte samtidig jeg skulle benytte anledningen til å takke for oppskriften! Har laget denne maaange ganger siden den først ble postet. :) Kanel til kjøtt er nydelig!
SvarSlettSå fint å høre at du har laget den mange ganger! Denne er definitivt en gjenganger på mitt kjøkken også. Det er jo både enkel og billig mat, uten at det er kjedelig av den grunn. Ja, den kanelen funker bra altså :)
SvarSlett