onsdag 7. september 2011

Kjøttdeig- og kålgryte med karri og kanel

Dette er en hverdagsrett som både er billig og enkel, men som likevel er full av masse deilig smak. Jeg har brukt en mild madras-karri i denne retten, men om du ikke får tak i det funker det helt fint med den vanlige "norske" gule karrien.


1 gul løk - hakket

400 gram spisskål - skjært i biter

smør

1 1/2 ss fond (eller kjøttbuljongterning)

1 1/2 ts karri (gjerne madras)

1 ts kanel

1 ts sambal oelek

500 g kjøttdeig

2 1/2 dl fløte

salt & pepper
_______________________________________________________________________________

Fres løk og kål i smør i en panne, sammen med karri, kanel og sambal oelek.

Legg kål og løk over i en kjele, og stek kjøttdeigen i smør i samme panne. Hell kjøttdeigen over i kjelen sammen med kålen og løken.

Tilsett fond og fløte og la koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt vann underveis dersom det blir for lite væske.

16 kommentarer:

  1. Hei. Er det mulig å bruke hodekål istedenfor spisskål? Jeg har resten av ingrediensene i kjøleskapet og ville ikke på butikken i dag nemlig.

    SvarSlett
  2. Det går nok helt fint. Hodekål trenger litt mer varmebehandling enn spisskålen, så bare stek/kok retten litt lenger.

    SvarSlett
  3. Dette var spennende krydder :-D Kjekt med billige og enkle retter i hverdagen.

    SvarSlett
  4. Kanel er undervurdert krydder til kjøtt. Også så sunt krydder også! Jeg merker at jeg har litt behov for billi9ge middager i høst. Jeg overskred nok feriebudsjettet mitt en smule i sommer ;)

    SvarSlett
  5. Her i heimen spiser vi husmanskost-varianten av denne. Kjøttdeig og strimla hodekål stekes i gryte i godt med smør. Kryddres med salt og pepper og surres til kålen faller sammen. Spis! :D

    SvarSlett
  6. Skal komme med en oppskrift på en lettvint suppe-variant av denne senere :)

    SvarSlett
  7. Det høres godt ut Nannah. Jeg gleder meg til oppskriften kommer :)

    SvarSlett
  8. Oi, haha. Jeg klarer liksom ikke venne meg av med å si Nannah istedenfor Gretel :)

    SvarSlett
  9. Den blei kjempe god, men akk jeg var litt raus med krydderet. Det kjentes godt gitt.

    SvarSlett
  10. Auda. Blir det for mye krydder går det jo an å helle på en ekstra fløteskvett for å gjøre den mildere. Bra at det ellers smakte da.

    SvarSlett
  11. HURRA!!! Nok en favoritt, fantastisk sa mannen....... ; )

    SvarSlett
  12. Nam nam, denne skal jeg prøve. Men kanelen blir jeg nok å utelate, den er jeg ikke noe glad i :S

    SvarSlett
  13. Det blir helt sikkert godt uten kanelen også :)

    SvarSlett
  14. Jeg skal lage en variant av denne igjen i dag (med tilbuds-biff), tenkte samtidig jeg skulle benytte anledningen til å takke for oppskriften! Har laget denne maaange ganger siden den først ble postet. :) Kanel til kjøtt er nydelig!

    SvarSlett
  15. Så fint å høre at du har laget den mange ganger! Denne er definitivt en gjenganger på mitt kjøkken også. Det er jo både enkel og billig mat, uten at det er kjedelig av den grunn. Ja, den kanelen funker bra altså :)

    SvarSlett