torsdag 28. juli 2011
Gratinert fennikel med parmesan og bacon
Denne deilige oppskriften fant jeg på Lines blogg The Shrinking Line. Line fant den på BBC Good Food, men gjorde noen endringer i forhold til originaloppskriften. Jeg har også gjort noen bittesmå endringer på Lines oppskrift.
I denne oppskriften er det brukt muskat i gratengen. Jeg tipper at den også er god om man bytter ut muskat med timian.
2 fennikel
3 skiver bacon
litt smør
2 dl fløte
1 fedd hvitløk
revet muskat
pepper
100 g parmesan
_______________________________________________________________________________
Kutt stilkene av fennikel og del dem i båter. Kok opp fløte og litt smør i en liten kjele, og ha fennikel, hvitløk, muskat og pepper sammen med fløten. La fennikelen putre i fløten i ca. 6 minutter til fennikelen begynner å bli mør, og litt av fløten er kokt inn. Rør i blant.
Tilsett litt av parmesanen og rør.
Klipp baconet i biter, og stek det.
Ha fennikel og fløte i en ildfast form. Fløten skal ikke dekke fennikelen helt. Strø parmesan og bacon over, og gratiner i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam,nam denne var god. Takker deg og line for oppskrift:-) Jeg hadde i litt sambalolek også, serverte den til helstekt ytrefilet og peppersaus til gubben:-)) Han må ha peppersaus til det meste av en eller annen grunn. Men nydelig smnak og skal absolutt lages flere ganger.
SvarSlettLitt sambal oelek høres ut som en spenstig vri! Så bra at det falt i smak Tina :)
SvarSlettDette så godt ut, jeg er veldig glad i fennikkel :)
SvarSlettSmaker det veldig mye anis/lakris etter at den er bakt? Eller forsvinner noe av den smaken?
SvarSlettJeanett: Takk. Jeg også.
SvarSlettMarianne: Anissmaken forsvinner. Jeg er ikke så glad i den anissmaken selv, men synes den blir helt borte bare fennikelen får steke nok.
Åh dette ser nydelig ut. Har endelig begynt å komme litt i orden, og kan kokkelere littr mer, jippi
SvarSlettDenne var nydelig! :-) Har akkurat prøvd den i litt modifisert utgave.. ettersom jeg serverte den til biff så byttet jeg ut bacon med rødløk. Skal absolutt lages flere ganger! Forøvrig digger jeg bloggen din!
SvarSlettTakk Ann-Heidi. Lurt å bytte ut bacon med rødløk. Det høres godt ut.
SvarSlett