torsdag 28. juli 2011

Gratinert fennikel med parmesan og bacon

Denne deilige oppskriften fant jeg på Lines blogg The Shrinking Line. Line fant den på BBC Good Food, men gjorde noen endringer i forhold til originaloppskriften. Jeg har også gjort noen bittesmå endringer på Lines oppskrift.

I denne oppskriften er det brukt muskat i gratengen. Jeg tipper at den også er god om man bytter ut muskat med timian.


2 fennikel

3 skiver bacon

litt smør

2 dl fløte

1 fedd hvitløk

revet muskat

pepper

100 g parmesan
_______________________________________________________________________________

Kutt stilkene av fennikel og del dem i båter. Kok opp fløte og litt smør i en liten kjele, og ha fennikel, hvitløk, muskat og pepper sammen med fløten. La fennikelen putre i fløten i ca. 6 minutter til fennikelen begynner å bli mør, og litt av fløten er kokt inn. Rør i blant. 

Tilsett litt av parmesanen og rør.

Klipp baconet i biter, og stek det.

Ha fennikel og fløte i en ildfast form. Fløten skal ikke dekke fennikelen helt. Strø parmesan og bacon over, og gratiner i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.



Server til fisk, kjøtt eller kylling.

8 kommentarer:

  1. Nam,nam denne var god. Takker deg og line for oppskrift:-) Jeg hadde i litt sambalolek også, serverte den til helstekt ytrefilet og peppersaus til gubben:-)) Han må ha peppersaus til det meste av en eller annen grunn. Men nydelig smnak og skal absolutt lages flere ganger.

    SvarSlett
  2. Litt sambal oelek høres ut som en spenstig vri! Så bra at det falt i smak Tina :)

    SvarSlett
  3. Dette så godt ut, jeg er veldig glad i fennikkel :)

    SvarSlett
  4. Smaker det veldig mye anis/lakris etter at den er bakt? Eller forsvinner noe av den smaken?

    SvarSlett
  5. Jeanett: Takk. Jeg også.

    Marianne: Anissmaken forsvinner. Jeg er ikke så glad i den anissmaken selv, men synes den blir helt borte bare fennikelen får steke nok.

    SvarSlett
  6. Åh dette ser nydelig ut. Har endelig begynt å komme litt i orden, og kan kokkelere littr mer, jippi

    SvarSlett
  7. Denne var nydelig! :-) Har akkurat prøvd den i litt modifisert utgave.. ettersom jeg serverte den til biff så byttet jeg ut bacon med rødløk. Skal absolutt lages flere ganger! Forøvrig digger jeg bloggen din!

    SvarSlett
  8. Takk Ann-Heidi. Lurt å bytte ut bacon med rødløk. Det høres godt ut.

    SvarSlett