søndag 10. juli 2011
Urteschnitzel med smørstekte jordskokker og fennikel
Skinkebiffer med masse smak av urter og deilig tilbehør.
Til fire personer
4 skinkebiffer
salt & pepper
4 ss finhakkede friske urter (f.eks. salvie, timian, persille og litt rosmarin)
1 fedd hvitløk - finhakket
smør
4 store jordskokker - i skiver
1 fennikel - i skiver
en liten neve sukkererter - i skiver
en liten neve svarte oliven - i skiver
en liten neve soltørkede tomater - hakket
revet parmesan
4 sitronbåter
créme fraîche
_______________________________________________________________________________
Salte og pepre skinkebiffene. Vend dem i de finhakkede urtene og hvitløken og klapp urtene godt inn i kjøttet.
Varm smør i en stekepanne. Stek skinkebiffene ca. 2 - 3 minutter på hver side. Trekk stekepannen til siden, og la skinkebiffene steke ferdig på ettervarmen.
Stek jordskokkskivene i smør til de er møre og har fått farge. Salte og pepre.
Stek fennikelen i smør til den begynner å bli myk. Tilsett sukkererter, soltørket tomat og oliven og stek videre til sukkerertene er gjennomvarme. Salte og pepre.
Fordel jordskokker og fennikel på tallerknene. Strø litt revet parmesan over. Legg skinkebiffene over.
Server med en klatt créme fraîche og en sitronbåt på siden.
Til fire personer
4 skinkebiffer
salt & pepper
4 ss finhakkede friske urter (f.eks. salvie, timian, persille og litt rosmarin)
1 fedd hvitløk - finhakket
smør
4 store jordskokker - i skiver
1 fennikel - i skiver
en liten neve sukkererter - i skiver
en liten neve svarte oliven - i skiver
en liten neve soltørkede tomater - hakket
revet parmesan
4 sitronbåter
créme fraîche
_______________________________________________________________________________
Salte og pepre skinkebiffene. Vend dem i de finhakkede urtene og hvitløken og klapp urtene godt inn i kjøttet.
Varm smør i en stekepanne. Stek skinkebiffene ca. 2 - 3 minutter på hver side. Trekk stekepannen til siden, og la skinkebiffene steke ferdig på ettervarmen.
Stek jordskokkskivene i smør til de er møre og har fått farge. Salte og pepre.
Stek fennikelen i smør til den begynner å bli myk. Tilsett sukkererter, soltørket tomat og oliven og stek videre til sukkerertene er gjennomvarme. Salte og pepre.
Fordel jordskokker og fennikel på tallerknene. Strø litt revet parmesan over. Legg skinkebiffene over.
Server med en klatt créme fraîche og en sitronbåt på siden.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette så himmelsk ut!
SvarSlettSer veldig godt ut.. Et spørsmål om jordskokkene bare: Skreller du dem? De er jo ofte så knudreteat halvparten er borte etter skrelling..
SvarSlett@ Gretel: Takk :)
SvarSlett@ Anonym: Det kommer litt an på skallet. Er det tynt og rent skall skreller jeg dem ikke. Er de stygge,s å skreller jeg dem. Det varierer jo veldig hvor knudrete de er...
Hei. Jeg lurte på hvilken virkning ananas har på kroppen?
SvarSlettNå kommer det vel litt an på hva du mener med "virkning på kroppen". Men i lavkarbo/LCHF-sammenheng, så er det jo en del fruktsukker i ananasen. Jeg ville vel kanskje prioritert å spise grønnsaker fremfor ananas. Det gjelder i grunn frukt generelt.
SvarSlett