tirsdag 22. februar 2011
Kyllinglår med pepperrotsmør
Dette må være de feiteste kyllinglårene jeg noensinne har sett! Originaloppskriften sier at det skal være to lår per person, men jeg kan love deg at jeg ble mett av et! Alt smøret innunder skinnet, og baconinnpakningen gjorde at kyllingkjøttet ble helt utrolig saftig og godt. Men jeg tror at jeg skal snike litt sitronsaft eller balsamico oppi pepperrotsmøret neste gang, for å få litt syrlighet i retten. Det var liksom det som manglet.
Til fire personer
8 kyllinglår (8 små eller 4 store)
16 skiver bacon
Pepperrot- og gressløksmør:
100 g mykt smør
2 ss revet pepperrot (fra tube)
2 ss hakket gressløk
salt og kvernet pepper
evt. litt sitronsaft/balsamico
________________________________________________________________________________
Bruk romtemperert smør. Bland alle ingrediensene til smøret godt sammen og sett det til side.
Forvarm ovnen til 180 grader. Løsne skinnet på lårene med fingrene og fordel smøret raust under skinnet.
Pakk hvert lår inn i to skiver bacon og legg dem i en ildfast form eller langpanne.
Sett formen midt i ovnen og stek lårene ved 180 grader i ca. 1 time, eller til stykkene er gjennomstekt og har en sprø, gyllen skorpe.
Server gjerne kyllinglårene med aspargesbønner og skivede tomater. Bruk kraften som danner seg i formen som saus.
Oppdatering:
Og plutselig havnet dette innlegget på lesernes VG. Det er kjempestas for meg. Alltid moro med en litt boosta besøksstatistikk. Og moro å befinne seg på vg.no sin forside. Og så var det litt ironisk at det ble nettopp denne oppskriften som havnet der denne gangen, ettersom at oppskriften nesten helt og holdent er rappa fra VG selv.
Men tusen takk til Magne fra VG. Koselig med litt oppmerksomhet i blant.
Til fire personer
8 kyllinglår (8 små eller 4 store)
16 skiver bacon
Pepperrot- og gressløksmør:
100 g mykt smør
2 ss revet pepperrot (fra tube)
2 ss hakket gressløk
salt og kvernet pepper
evt. litt sitronsaft/balsamico
________________________________________________________________________________
Bruk romtemperert smør. Bland alle ingrediensene til smøret godt sammen og sett det til side.
Forvarm ovnen til 180 grader. Løsne skinnet på lårene med fingrene og fordel smøret raust under skinnet.
Pakk hvert lår inn i to skiver bacon og legg dem i en ildfast form eller langpanne.
Sett formen midt i ovnen og stek lårene ved 180 grader i ca. 1 time, eller til stykkene er gjennomstekt og har en sprø, gyllen skorpe.
Server gjerne kyllinglårene med aspargesbønner og skivede tomater. Bruk kraften som danner seg i formen som saus.
Oppdatering:
Og plutselig havnet dette innlegget på lesernes VG. Det er kjempestas for meg. Alltid moro med en litt boosta besøksstatistikk. Og moro å befinne seg på vg.no sin forside. Og så var det litt ironisk at det ble nettopp denne oppskriften som havnet der denne gangen, ettersom at oppskriften nesten helt og holdent er rappa fra VG selv.
Men tusen takk til Magne fra VG. Koselig med litt oppmerksomhet i blant.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette så skikkelig snadder ut, eller burde jeg si dette og, pepperrot har jeg lite erfaring med -men har jo via dette livet stadig stiftet nye bekjenskaper i matveien så hvorfor ikke pepperrot og ;)
SvarSlettHei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt oppskriften din som dagens middagstips på Lesernes VG.
SvarSlettDette blir middag hos oss i morgen :D Vi gleder oss alle sammen, spesielt mannen, som uttalte her om dage: den bloggen der er ett funn ;)
SvarSlettKylling og bacon, det kan ikke bli feil-denne varianten spennende ut!
SvarSlett@ Makro: Ja, vet du, det ble nesten litt tungt for meg. Derav tipset om å tilsette litt syrlighet med sitron eller balsamico. Men pepperrot er digg. Litt som en slags mild wasabi.
SvarSlett@ Takk Magne. Kjempestas!
@ Invild: Så koselig med kompliment fra mannen din. Håper middagen smaker.
@ Metallian: Bacon blir liksom aldri feil ;)
Heia, Frida! Så morro:D
SvarSlettOg det ser skikkelig godt ut også da!
klem fra nannah
Takk Nannah ♥
SvarSlettGratulerer med "kjendisliv" og forsiden av vg -du er i godt selskap der -Velfortjent også ;)
SvarSlettHe-he:) "Kjendisliv". Du SKAL LAGE MYE TEIT FOR ikke Å HAVNE på forsiden noe sted i dagens mediesamfunn. Når TV-kanaler lager serier med folk som er kjendiser fordi de er kjendiser...Get my drift? Men gode tanker bak kyllingen!
SvarSlett@ Makro: Takk søte du.
SvarSlett@ Anonym: Hehe, nå er det vel ikke meningen at du skal ta kommentaren om "kjendisliv" helt bokstavlig ;) Ingen fare for at noen blir høye på seg selv av å få et blogginnlegg på lesernes vg. Poenget er bare at det alltid er hyggelig med litt ekstra oppsmerksomhet vet du :)
Grattis Frida!Vel fortjent!
SvarSlettOg som i vårt tilfelle når me havna på VG, så snik da seg inn kommentarer som er "positive" og ikkje har eit snev av bittelitt sjalusi i seg. Da var dagens ironi fra meg;-)
Lev kjendislivet ditt, du er no ihvertfall kjendis i matbloggeverden:-)
Takk Emelie.Det er nok en litt annen tone på "kommentatorene" fra VG enn den tonen vi matbloggere generelt har oss i mellom. Nå har jeg vel sett drøyere eksempler på det enn Herr/Fru Anonym her, så jeg tar det med et skjevt smil :)
SvarSlettLagde disse ikveld, stekte dem på en seng av søtpotet og potet, brukte masse hvitløk og sitron i smøret siden jeg ikke hadde pepperrot, stod inne i nesten 2 timer siden middagsgjesten var forsinket.Det ble skikkelig snadder.
SvarSlettTakk for god oppskrift :-)
Kylling og bacon er nydelig sammen, dette skal jeg prøve ut :)
SvarSlett@ Maria: Det hørtes deilig ut. Jeg har også prøvd en variant med masse hvitløk og urter i smøret. Det var også en vinner.
SvarSlett@ Ingrid: Ja, ikkesant. Men hva passer ikke bacon til egentlig? ;)
Grattis Frida!!! Veldig fortjent :-D Ser helt sinnsykt godt ut også!!
SvarSlettJeg skal lage dette til frokost i morgen!
SvarSlettBare bruke hvitløkssmør eller kryddersmør og en dæsj vanlig:)
+ lager vel en liiiten ostesaus til x)
Har lagd det en gang tidligere og jeg elsket det!
De svømte jo nesten i smør, men det gjorde meg INGENTING!
Det høres ut som en deilig frokost som kommer til å mette langt utover dagen. Smart :) Og ostesaus... Mmmmm!
SvarSlett