søndag 20. februar 2011
Blomkål- og fennikelgrateng med parmesan
De fleste som har levd lavkarbo en stund har vært innom blomkålgrateng. Blomkålgrateng er kjempegodt og veldig anvendelig, men om man spiser mye av det er det viktig å variere den litt. Her kommer en variant som har fått fennikel i seg. Fennikelen setter en ekstra spiss på gratengen. I rå tilstand er det en ganske sterk anislignende smak av fenikkel. Men anissmaken blir mye mildere ved tilberedning. Så du slipper blomkål med lakrissmak altså.
en finsnittet fenikkel
1/2 kopp hakket vårløk
1 liten blomkål i buketter
1 kopp fløte
1 kopp creme fraîche
salt & pepper
1 kopp revet parmesan
1/2 kopp gruyere (eller annen smakssterk ost)
frisk timian
litt skåldede malte mandler
ekstra revet parmesan
____________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Varm olivenolje i en kjele på middels varme. Stek fennikel og vårløk til fennikelen begynner å bli mør. Tilsett blomlål, fløte og creme fraîche. Salte og pepre, men vær forsiktig med saltet. Det er mye saltsmak i parmesanen som skal i senere. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør av og til så det ikke svir seg.
Tilsett parmesan, gruyere og litt frisk timian. Rør rundt og la koke noen minutter til.
Ha alt i en smurt ildfast form. Bland malte mandler og parmesan og strø over gratengen. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter, eller til gratengen er blitt gylden.
Denne er god til både kjøtt, fisk og kylling. Her er den servert med nakkekoteletter.
Her er gratengen servert med en kotelett og litt frisk timian.
en finsnittet fenikkel
1/2 kopp hakket vårløk
1 liten blomkål i buketter
1 kopp fløte
1 kopp creme fraîche
salt & pepper
1 kopp revet parmesan
1/2 kopp gruyere (eller annen smakssterk ost)
frisk timian
litt skåldede malte mandler
ekstra revet parmesan
____________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader.
Varm olivenolje i en kjele på middels varme. Stek fennikel og vårløk til fennikelen begynner å bli mør. Tilsett blomlål, fløte og creme fraîche. Salte og pepre, men vær forsiktig med saltet. Det er mye saltsmak i parmesanen som skal i senere. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør av og til så det ikke svir seg.
Tilsett parmesan, gruyere og litt frisk timian. Rør rundt og la koke noen minutter til.
Ha alt i en smurt ildfast form. Bland malte mandler og parmesan og strø over gratengen. Gratiner i ovnen i ca. 20 minutter, eller til gratengen er blitt gylden.
Denne er god til både kjøtt, fisk og kylling. Her er den servert med nakkekoteletter.
Her er gratengen servert med en kotelett og litt frisk timian.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Som altid - serdeles fristende -kjekt med nye varianter og denne skal prøves !
SvarSlettHa en strålende mandag !
Hei!
SvarSlettSuper blogg, masse inspirasjon!
Tips til deg, hvitsaus kan lages på akkurat samme måte med "jyttemel" i stendenfor hvetemel! Resultatet er helt identisk, jyttemel er glutenfritt og finnes i "alergiområdet" i de aller fleste butikker.
Vet forresten ikke hvor mye karb det er i det...
Marte
Takk Makronella. Håper mandagen din har vært fin :)
SvarSlett@ Marte: Takk for hyggelig kommentar, og takk for tips. Jeg tror kanskje jyttemel har litt for mange karber for de fleste som lever LCHF. Men det er jo kjempelurt for allergikere og de som lever litt mer liberalt lavkarbo.
Jeg lagde dette i går, og det var en skikkelig smaksbombe:)
SvarSlettUtrolig godt:) elsker bloggen din:)
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettStas å høre at det smakte Isabelle. Og kjempehyggelig å høre at du liker bloggen :)
SvarSlettdenne er super god!!!!
SvarSlettChristina Sengsvoll
Stas å høre at du synes det Christina!
SvarSlett