onsdag 15. september 2010
Thai Kyllingsalat
Det er dressingen som er hemmeligheten i denne salaten. Den gjør salaten akkurat passe hot og smakfull. Dressingen holder seg fint i kjøleskapet en stund, så du må gjerne lage en større porsjon dressing og oppbevare på et glass. Da kan du raske sammen thaisalater på et par minutter. Ettersom at det er så mye smak i dressingen, er det ikke nødvendig med så mange ingredienser i selve salaten. Men det er godt å variere med for eksempel sukkererter, frisk koriander og/eller cashewnøtter i tillegg til ingrediensene jeg har listet opp.
Til 2 personer
1 liten ss revet fersk ingefær
1 revet hvitløksfedd
1 liten rød chili uten frø - finhakket
limejuice av en halv lime
2 ss fiskesaus (nam pla)
2 ss vann
1 ts sukrin
1 ss peanøttolje (eller rapsolje)
litt sesamolje
1/2 ferdig grillet kylling, delt i passe store salatbiter
et par store never unge salatblader i strimler (f. eks. hjertesalat)
1 vårløk i tynne ringer
1/2 agurk i strimler
1 stor neve bønnespirer
_______________________________________________________________________________
Bland sammen ingefær, hvitløk, chili, limejuice, fiskesaus, vann sukker og oljer i et glass med lokk. Rist goddt på glasset.
Ha kylling, salatblader, vårløk, agurk og bønnespirer i en bolle. Hell dressingen over og bland alt sammen godt. Fordel salaten på to tallerkner og servér.
Denne gangen glemte jeg bønnespirene. Godt likevel.
Til 2 personer
1 liten ss revet fersk ingefær
1 revet hvitløksfedd
1 liten rød chili uten frø - finhakket
limejuice av en halv lime
2 ss fiskesaus (nam pla)
2 ss vann
1 ts sukrin
1 ss peanøttolje (eller rapsolje)
litt sesamolje
1/2 ferdig grillet kylling, delt i passe store salatbiter
et par store never unge salatblader i strimler (f. eks. hjertesalat)
1 vårløk i tynne ringer
1/2 agurk i strimler
1 stor neve bønnespirer
_______________________________________________________________________________
Bland sammen ingefær, hvitløk, chili, limejuice, fiskesaus, vann sukker og oljer i et glass med lokk. Rist goddt på glasset.
Ha kylling, salatblader, vårløk, agurk og bønnespirer i en bolle. Hell dressingen over og bland alt sammen godt. Fordel salaten på to tallerkner og servér.
Denne gangen glemte jeg bønnespirene. Godt likevel.
Etiketter:
asiatisk,
enkel/kjapp,
kylling,
lunsj,
meieriproduktfritt,
middag,
salat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Forresten så kan det være kjekt å vite for dem som velger å lage en stor porsjon dressing for å oppbevare i kjøleskapet til senere salater: Dressingen blir definitivt hottere etter at den har stått et par dager. Mye hottere!
SvarSlettDet så kjempe godt ut og det skal jagge meg testes :)
SvarSlettSå godt ut! :)
SvarSlettDenne vil jeg prøve. Hvor finner man den fiskesausen?
SvarSlettHilja: Du finner det i de fleste velassorterte dagligvarehandler. Santa Maria-serien for eksempel har fiskesaus. Pleier å stå sammen med kokosmelk og wokkrydder og sånt. Flasken ser ut som på dette bildet: http://www.santamaria.no/gfx/product/images/fishsauce.jpg
SvarSlettMin nye yndlingsalat! Hadde aldri prøvd fiskesaus før, men dette var et godt første møte. Liker thai-mat mer og mer!
SvarSlettJa, er ikke denne fantastisk! En av mine favoritter også :)
Slett