1 gul løk - finhakket
400 - 500 g asparges (ca 2 bunter)
25 g smør
3 dl fløte
3 dl vann
1-2 ss kyllingfond
salt og hvitpepper
sprøstekt bacon i biter
hakket persille
evt. litt creme fraîche eller rømme
_________________________________________________________________________________
Bryt av den trevlete nederste delen av aspargesene, og kutt dem i biter. Kok aspargesen i vann i 4-5 minutter.
Stek løken forsiktig i smør til den er myk og blank.
Ha vann (bruk gjerne kokekraft fra aspargesen), fløte, løk, asparges og kyllingfond i en blender og kjør til en jevn suppe. Hell tilbake i kjelen og varm opp. Smak til med salt og hvit pepper.
Hell suppa i fire tallerkner og strø bacon og persille over. Ha evt. en klatt creme fraîche i midten av suppa. Litt revet parmesan passer også godt som garnityr.
Illustrasjonsfoto: Kristy Johnson / CC: by-nc-nd 2.0 |
Mmmm:), god helg Frida
SvarSlettSå fantastisk flink du er! Jeg driver en lavkarbo blogg selv :) Ya gjerne en titt innom om du vil! www.karbokutt.blogg.no :)
SvarSlettSoppa är en av mina favoriter och denna måste testas.
SvarSlettHa en bra dag
Fantastisk med alle oppskriftene! Fint med litt variasjon fra kokeboken min.
SvarSlettRightsize
Takk alle. Skal ta en titt på bloggen din Silje :)
SvarSlettmmmm det smager så dejligt.
SvarSlettJeg lavede lige denne suppe efter træning i dag.
Glæder mig til at prøve de andre.
Ved du om man må bruge fløde i alle måltiderne på dagen, eller bare i et?
Jeg lavede nemlig omelet med 1/2 dl. fløde til middag også. Tænkte det måske var for meget med næsten 2 dl. fløde på en dag:O)
<3 Pia Sabine
Så bra at det smakte bra Pia Sabine.
SvarSlettHvor vidt du kan bruke fløte i et eller flere måltider om dagen er det i grunn bare du som kan vite. Det er så individuelt hva man tåler. 2 dl er mye fløte, men det kommer jo an på hva annet du spiser i løpet av dagen også. Du får prøve deg frem og se hva som funker for deg :)
Dette var utrolig godt! Og for en fantastisk konsistens! Føler meg litt som en gourmetkokk her nå :)
SvarSlettHva gjør man med restene? Kjøleskap? Fryse?
Takk for oppskrift, finfin blogg
Så gøy å høre Frøken Lykke! Og tusen takk :)
SvarSlettDen holder seg nok fint i kjøleskapet i et par dager. Jeg har aldri prøvd å fryse den, så jeg tør ikke garantere for resulatet. Men kan godt hende at det går fint altså.