fredag 11. mars 2011

Aspargessuppe

Deilig aspargessuppe laget nesten etter denne oppskriften.


1 gul løk - finhakket

400 - 500 g asparges (ca 2 bunter)

25 g smør

3 dl fløte

3 dl vann

1-2 ss kyllingfond

salt og hvitpepper

sprøstekt bacon i biter

hakket persille

evt. litt creme fraîche eller rømme
_________________________________________________________________________________

Bryt av den trevlete nederste delen av aspargesene, og kutt dem i biter. Kok aspargesen i vann i 4-5 minutter.

Stek løken forsiktig i smør til den er myk og blank.

Ha vann (bruk gjerne kokekraft fra aspargesen), fløte, løk, asparges og kyllingfond i en blender og kjør til en jevn suppe. Hell tilbake i kjelen og varm opp. Smak til med salt og hvit pepper.

Hell suppa i fire tallerkner og strø bacon og persille over. Ha evt. en klatt creme fraîche i midten av suppa. Litt revet parmesan passer også godt som garnityr.

Illustrasjonsfoto: Kristy Johnson / CC: by-nc-nd 2.0

9 kommentarer:

  1. Mmmm:), god helg Frida

    SvarSlett
  2. Så fantastisk flink du er! Jeg driver en lavkarbo blogg selv :) Ya gjerne en titt innom om du vil! www.karbokutt.blogg.no :)

    SvarSlett
  3. Soppa är en av mina favoriter och denna måste testas.
    Ha en bra dag

    SvarSlett
  4. Fantastisk med alle oppskriftene! Fint med litt variasjon fra kokeboken min.

    Rightsize

    SvarSlett
  5. Takk alle. Skal ta en titt på bloggen din Silje :)

    SvarSlett
  6. mmmm det smager så dejligt.
    Jeg lavede lige denne suppe efter træning i dag.
    Glæder mig til at prøve de andre.

    Ved du om man må bruge fløde i alle måltiderne på dagen, eller bare i et?
    Jeg lavede nemlig omelet med 1/2 dl. fløde til middag også. Tænkte det måske var for meget med næsten 2 dl. fløde på en dag:O)

    <3 Pia Sabine

    SvarSlett
  7. Så bra at det smakte bra Pia Sabine.

    Hvor vidt du kan bruke fløte i et eller flere måltider om dagen er det i grunn bare du som kan vite. Det er så individuelt hva man tåler. 2 dl er mye fløte, men det kommer jo an på hva annet du spiser i løpet av dagen også. Du får prøve deg frem og se hva som funker for deg :)

    SvarSlett
  8. Dette var utrolig godt! Og for en fantastisk konsistens! Føler meg litt som en gourmetkokk her nå :)

    Hva gjør man med restene? Kjøleskap? Fryse?

    Takk for oppskrift, finfin blogg

    SvarSlett
  9. Så gøy å høre Frøken Lykke! Og tusen takk :)
    Den holder seg nok fint i kjøleskapet i et par dager. Jeg har aldri prøvd å fryse den, så jeg tør ikke garantere for resulatet. Men kan godt hende at det går fint altså.

    SvarSlett