onsdag 5. januar 2011
Kyllingcurry fra Goa
En curry som er enklere og raskere å lage enn de fleste curryer.
Fire porsjoner
4 store kyllingfileter i biter
3 ss rapsolje
1 ts gule eller brune sennepsfrø
1 stor løk i tynne skiver
3 fedd hvitløk, hakket
1 boks (400 ml) kokosmelk
salt
Marinade:
1 ts paprikapulver
½ ts gurkemeie
1 ½ ss malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts cayennepepper
1 ss sitronjuice
½ ts salt
75 ml vann
________________________________________________________________________________
Bland alle ingrediensene til marinaden og ha kylling og mariande i en pose sammen. Klem lett på posen til all kyllingen er dekket av marinaden. La marinere i kjøleskapet en time eller to. Eller natten over om du vil. Har du ikke tid til marinering, er det ingen krise om det bare får ligge mens du gjør klar de andre ingrediensene.
Varm oljen i en panne og tilsett sennepsfrøene. Når frøene begynner å “poppe” tilsetter du løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er ordentlig myk og gjerne begynner å bli litt gylden.
Tilsett kyllingen, og evt. ekstra marinade og la steke forsiktig i noen minutter før du tilsetter kokosmelken. Kok opp og la koke i noen minutter, til kokosmelken begynner å tykne litt.
Smak til med salt om nødvendig.
Server som den er, eller gjerne med blomkålris og andre grønnsaker.
,
Fire porsjoner
4 store kyllingfileter i biter
3 ss rapsolje
1 ts gule eller brune sennepsfrø
1 stor løk i tynne skiver
3 fedd hvitløk, hakket
1 boks (400 ml) kokosmelk
salt
Marinade:
1 ts paprikapulver
½ ts gurkemeie
1 ½ ss malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts cayennepepper
1 ss sitronjuice
½ ts salt
75 ml vann
________________________________________________________________________________
Bland alle ingrediensene til marinaden og ha kylling og mariande i en pose sammen. Klem lett på posen til all kyllingen er dekket av marinaden. La marinere i kjøleskapet en time eller to. Eller natten over om du vil. Har du ikke tid til marinering, er det ingen krise om det bare får ligge mens du gjør klar de andre ingrediensene.
Varm oljen i en panne og tilsett sennepsfrøene. Når frøene begynner å “poppe” tilsetter du løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er ordentlig myk og gjerne begynner å bli litt gylden.
Tilsett kyllingen, og evt. ekstra marinade og la steke forsiktig i noen minutter før du tilsetter kokosmelken. Kok opp og la koke i noen minutter, til kokosmelken begynner å tykne litt.
Smak til med salt om nødvendig.
Server som den er, eller gjerne med blomkålris og andre grønnsaker.
,
Etiketter:
asiatisk,
enkel/kjapp,
indisk,
kokosmelk,
krydder,
kylling,
meieriproduktfritt,
middag
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Farlig lese blogger før frokost -får jo lyst på alt !!
SvarSlettHei Frida, og et riktig godt nytt år til deg.
SvarSlettSom alltid så ser maten helt fantastiskt ut, og det smaker sikkert kjempegodt også.
Hvor kjøper du sennepsfrø? Helén:)
Tror det blir en variant av dette i dag!!! Takk for oppskriften! Åpnet en boks kokosmelk i går og ombestemte meg etterpå så denne oppskriften var bestemt for meg tror jeg :))))
SvarSlettMakronella: Haha, jeg vet! Samme her. Jeg merker at det ikke er noe problemer med matlysten på morgenkvisten i hvert fall ;)
SvarSlettHelén: Tusen takk og godt nyttår til deg også! Har de ikke sennepsfrø på vanlig butikk? Ellers kjøper jeg stort sett alt av krydder på innvandrerbutikk. Der har de jo alt man trenger og alt man ikke visste at man trengte ;)
SvarSlettJanicke: Så flaks da gitt. Oppskrift som bestilt, med andre ord :)
SvarSlettMmmm, jippi en rett midt i blinken for meg:)
SvarSlettTusen takk for koselig kommentar inne hos meg:) Jeg la meg til som følger her, jeg....Du har så masse fine og fristende oppskrifter. Jeg driver å prøver meg på lavkarbo jeg å, så kommer nok til å bruke noen av tipsene dine. Takk!
SvarSlettBare hyggelig Fru Holt. Og tusen takk for hyggelige ord :)
SvarSlettDen satt godt, og Godt Nyttår!
SvarSlettHadde ferdiggrilla kylling på lur til bruk, og kan denne curryen bli bedre,så jøye meg... Blir nok noe annet med filét, nestegang om ikke lenge,
Knallgo´!
Godt nyttår tilbake på deg Gitte! Gøy å høre at curryen ble god.
SvarSlettDette var super godt Frida :-D
SvarSlettTusen takk for en fantastisk blogg! Denne retten putrer i gryten i skrivende stund, og jeg har laget mange andre retter inspirert fra bloggen din :) La om til lavkarbo for 6 uker siden, og disse sidene har vært en veldig hjelp i starten!
SvarSlettHåper middagen falt i smak Lene. Veldig stas å høre at bloggen har vært til hjelp i innkjøringsfasen- Ønsker deg masse lykke til med det nye kostholdet.
SvarSlettFulgte denne til punkt og prikke, kjøttet marinerte i ca 7 timer, men syntes liksom den ble litt tam?! Ikke helt det jeg forbinder med curry... Bittelitt skuffa : (
SvarSlettSå dumt :( Men ja, det er en ganske mild rett sammenlignet med andre indiske curryer.
SvarSlett