søndag 16. januar 2011
Kremet laksegryte med dill
En deilig og veldig lettlaget laksegryte. Inspirasjonen er hentet fra denne oppskriften fra Tine. Men jeg har ikke klart å la være å flikke litt på originaloppskriften for å gjøre den enklere, feitere, og litt annerledes på smak. Det tror jeg lønte seg. For kombinasjonen av hvor enkelt og hvor godt det ble gjør at jeg med sikkerhet kan si at denne retten blir en gjenganger hjemme hos meg.
4 porsjoner
600 g laksefilet (eller ørret) uten skinn og bein
1/2 sitron - saft og revet skall
3-4 dl crème fraîche
1 ss fiskefond (eller skalldyrsfond)
12 cherrytomater delt i to
5 vårløk
1 liten bunt dill
5 dl rensede reker eller krepsehaler
_________________________________________________________________________________
Vask og tørk laksen godt. Skjær laksen i terninger.
Kok opp crème fraîche , sitronsaft, sitronskall og fond.
Legg laksen, mesteparten av dillen, og mesteparten av vårløken i sausen og la trekke til fisken er gjennomkokt. Det beste er om du lar dette skje akkurat under kokepunktet. Hvis sausen begynner å koke ordentlig er det mulig du må røre for at det ikke skal svi seg, og da blir det fort bare mos av fisken. Trekketid kan variere litt avhengig av størrelsen på laksebitene, og temperaturen på sausen, men det bør i allefall ikke ta mer enn 8-10 minutter.
Når det bare er et par minutter igjen at trekketiden tilsetter du tomatene og rekene/krepsehalene. La trekke til alt er blitt varmt.
Smak evt. til med salt og pepper. Er det ikke salt nok kan du godt bruke mer fond istedenfor salt.
Til slutt kan du strø resten av dillen og vårløken over som pynt.
.
4 porsjoner
600 g laksefilet (eller ørret) uten skinn og bein
1/2 sitron - saft og revet skall
3-4 dl crème fraîche
1 ss fiskefond (eller skalldyrsfond)
12 cherrytomater delt i to
5 vårløk
1 liten bunt dill
5 dl rensede reker eller krepsehaler
_________________________________________________________________________________
Vask og tørk laksen godt. Skjær laksen i terninger.
Kok opp crème fraîche , sitronsaft, sitronskall og fond.
Legg laksen, mesteparten av dillen, og mesteparten av vårløken i sausen og la trekke til fisken er gjennomkokt. Det beste er om du lar dette skje akkurat under kokepunktet. Hvis sausen begynner å koke ordentlig er det mulig du må røre for at det ikke skal svi seg, og da blir det fort bare mos av fisken. Trekketid kan variere litt avhengig av størrelsen på laksebitene, og temperaturen på sausen, men det bør i allefall ikke ta mer enn 8-10 minutter.
Når det bare er et par minutter igjen at trekketiden tilsetter du tomatene og rekene/krepsehalene. La trekke til alt er blitt varmt.
Smak evt. til med salt og pepper. Er det ikke salt nok kan du godt bruke mer fond istedenfor salt.
Til slutt kan du strø resten av dillen og vårløken over som pynt.
.
Etiketter:
enkel/kjapp,
fisk,
middag,
norsk/nordisk,
reker,
skalldyr
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
MMM dette så bare nydelig ut -skal prøves helt klart!
SvarSlettJa, denne har jeg ingen skrupler med å anbefale videre alstå ;)
SvarSlettStøtter Makronella! MMM
SvarSlett:)
SvarSlettÅh, gleder meg! :)
SvarSlettSå bra :)
SvarSlettNam, ser nydelig ut!!
SvarSlettJa, det var deilig. Ble samme middag to dager på rad :)
SvarSlettHimmel og hav :-D laks og dill er det beste jeg får :-D Ser fantastisk ut!!
SvarSlettTakk. Ja, deilig kombo altså :)
SvarSlettInnlegget er lagt ut på BloggFeber.
SvarSlettVeldig enkelt oppskrift, men så godt det ser ut! Herlige bilder!
Veldig godt. Og det er jo aller helst enkle oppskrifter man vil ha i hverdagen ;)
SvarSlettNam det så virkelig godt ut!
SvarSlettTakk Renate :)
SvarSlett