fredag 6. august 2010
Laks med aspargessalat, hasselnøtter og sennepsvinaigrette
Inspirasjonen til denne deilige middagen fant jeg her.
2 personer
2 laksefileter på 150 - 175 g uten skinn og bein
et par never grønn salat (f. eks romanosalat, hjertesalat eller fersk spinat)
100 g asparges
3 ss olivenolje
2 ts grov sennep
1 neve ristede hasselnøtter
salt & pepper
_________________________________________________________________________________
Rist hassenøttene i en tørr panne. Hakk dem eventuelt grovt når de har kjølnet litt.
Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett salt i vannet. La laksen trekke til den har skiftet farge, og ha deretter oppi aspargesen. La det hele trekke i 5 til 7 minutter, til aspargesen er mør og laksen er såvidt gjennomkokt.
Visp sammen olivenolje, sitronsaft og sennep til en vinaigrette.
Ha salat og ferdigkokt asparges i en bolle, hell over vinaigretten og bland godt.
Fordel blandingen på to tallerkner, plasser en laksefilet på hver, og strø over ristede hasselnøtter. Kvern litt pepper over laksefiletene tilslutt.
2 personer
2 laksefileter på 150 - 175 g uten skinn og bein
et par never grønn salat (f. eks romanosalat, hjertesalat eller fersk spinat)
100 g asparges
3 ss olivenolje
2 ts grov sennep
1 neve ristede hasselnøtter
salt & pepper
_________________________________________________________________________________
Rist hassenøttene i en tørr panne. Hakk dem eventuelt grovt når de har kjølnet litt.
Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett salt i vannet. La laksen trekke til den har skiftet farge, og ha deretter oppi aspargesen. La det hele trekke i 5 til 7 minutter, til aspargesen er mør og laksen er såvidt gjennomkokt.
Visp sammen olivenolje, sitronsaft og sennep til en vinaigrette.
Ha salat og ferdigkokt asparges i en bolle, hell over vinaigretten og bland godt.
Fordel blandingen på to tallerkner, plasser en laksefilet på hver, og strø over ristede hasselnøtter. Kvern litt pepper over laksefiletene tilslutt.
Etiketter:
asparges,
enkel/kjapp,
fisk,
lunsj,
meieriproduktfritt,
middag,
nøtter,
salat,
spinat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar