Til to personer:
1/2 stor sellerirot
1 ss smør
1-2 ss creme fraîche
salt & pepper
evt. litt hakket kruspersille
___________________________________________________________________
Skrell og rens selleriroten og kapp den i terninger. Kok terningene i vann til de er ordentlig møre.
Hell av vannet, og la sellerirotbitene stå og dampe av litt.
Tilsett smør og creme fraîche og mos selleriroten sammen med en potetmoser. Smak til med salt og pepper.
Pynt gjerne mosen med litt hakket kruspersille før servering.
Illustrasjonsfoto: Benjamin Harrison / CC by-nc 2.0 |
Illustrasjonsfoto: podchef / CC by-nc-sa 2.0 |
Her har jeg servert mosen med stekt flesk og "duppe". Duppen laget jeg av litt fløte som fikk koke inn sammen med stekefettet fra lettsaltet flesk.
Jeg synes den blir best sammen med blomkål og kokt i en fløteskvett før du moser den.
SvarSlettKjøper selleri i Sverige. Store som kålrot til en billig penge:)
Nannah.
Enig med deg Nannah. Mosen blir veldig god om man blander blomkål i den, særlig utenfor sesong når smaken på selleriroten er litt "strammere" enn når den er fersk. Men av og til må jeg ha en pause fra blomkål.
SvarSlettMan kan definitivt gjøre sellerirotkupp i Sverige. Men sist jeg var i Sverige måtte jeg faktisk ut med over 40 kroner for kiloen. Synes det var stivt. Men så var det veldig god kvalitet på selleriroten sammenlignet med de inntørka småknollene de har hatt på den lokale butikken min den siste tiden. Så det var bare å lukke øynene og åpne lommeboka ;)
Det er godt du titter innom Nannah. Det minner meg på at jeg må fråtse litt i oppskriftstråden din på lavkarbo.no. Det er alt for lenge siden sist. Det er en aldeles fantastisk deilig tråd :)
Åh nå ble jeg glad! Jeg ELSKER sellerirotmos, men hadde ikke engang gidda å sjekke karboinnholdet, fordi jeg regna med det var høyt. Åh NÅ vet jeg hva JEG skal ha til middag i morgen ja! ;)
SvarSlettHehe, tok litt tid før tanken falt meg inn også :)
SvarSlettOj, yummi! Da er middagen til søndag ferdig planlagt! :)
SvarSlettGod middag Lise ;)
SvarSlett