søndag 19. februar 2012
Coq au Vin Blanc
Coq au vin er en klassiker, men en klassiker som finnes i mange varianter. Så lenge det er en hane kokt i vin med litt sopp, bacon og krydder, så er det stort sett en coq au vin.
Siden det er mer eller mindre umulig få tak i en hane på butikken, så byttes hanen ut med kylling her. Og siden jeg synes kyllinglårene gjør seg bedre enn filetene på kyllingen, så har jeg byttet ut den hele kyllingen med utelukkende kyllinglår.
Jeg har inntrykk av at Coq au vin laget på rødvin er en mer kjent variant enn variantene laget på hvitvin. Og selv om rødvinskokt kylling er fantastisk, så tror jeg at jeg holder en knapp på denne varianten laget på hvitvin. Jeg har også valgt å droppe baconet denne gangen, men det er selvfølgelig ingenting i veien for at du inkluderer bacon i oppskriften.
Fire porsjoner
rikelig med smør (ca. 5 ss)
4 - 6 kyllinglår delt i to
salt & pepper
timian
1 - 2 laurbærblad
2 store sjalottløk - finhakkede
2,5 dl tørr hvitvin (gjerne riesling)
200 g sopp - i biter
2 dl fløte
_______________________________________________________________________________
Smelt ca. 2 - 3 ss smør i en stor kjele. Ha i kyllingen, og tilsett salt og pepper og stek over middels varme til kyllingbitene er brunet, omtrent fire minutter på hver side.
Tilsett finhakket sjalottløk og stek videre i et minutts tid.
(Hvis du har lyst til å være litt fancy, og har cognac stående i skapet, kan du tilsette et par ss cognac nå og sette fyr på cognacen i kjelen. La brenne ferdig før du fortsetter.)
Tilsett hvitvin, laurbærblad og litt tørket timian, og la småputre i ca. 30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og mør.
Mens kyllingen koker steker du soppen i en annen panne i to - tre ss smør, til væsken i soppen er fordampet og soppen har fått litt brunfarge. Ha sopp og kremfløte i kjelen med kyllingen, og la kyllingen koke i ytterligere 10 minutter.
Server med et dryss frisk timian eller hakket bladpersille over.
Siden det er mer eller mindre umulig få tak i en hane på butikken, så byttes hanen ut med kylling her. Og siden jeg synes kyllinglårene gjør seg bedre enn filetene på kyllingen, så har jeg byttet ut den hele kyllingen med utelukkende kyllinglår.
Jeg har inntrykk av at Coq au vin laget på rødvin er en mer kjent variant enn variantene laget på hvitvin. Og selv om rødvinskokt kylling er fantastisk, så tror jeg at jeg holder en knapp på denne varianten laget på hvitvin. Jeg har også valgt å droppe baconet denne gangen, men det er selvfølgelig ingenting i veien for at du inkluderer bacon i oppskriften.
Fire porsjoner
rikelig med smør (ca. 5 ss)
4 - 6 kyllinglår delt i to
salt & pepper
timian
1 - 2 laurbærblad
2 store sjalottløk - finhakkede
2,5 dl tørr hvitvin (gjerne riesling)
200 g sopp - i biter
2 dl fløte
_______________________________________________________________________________
Smelt ca. 2 - 3 ss smør i en stor kjele. Ha i kyllingen, og tilsett salt og pepper og stek over middels varme til kyllingbitene er brunet, omtrent fire minutter på hver side.
Tilsett finhakket sjalottløk og stek videre i et minutts tid.
(Hvis du har lyst til å være litt fancy, og har cognac stående i skapet, kan du tilsette et par ss cognac nå og sette fyr på cognacen i kjelen. La brenne ferdig før du fortsetter.)
Tilsett hvitvin, laurbærblad og litt tørket timian, og la småputre i ca. 30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og mør.
Mens kyllingen koker steker du soppen i en annen panne i to - tre ss smør, til væsken i soppen er fordampet og soppen har fått litt brunfarge. Ha sopp og kremfløte i kjelen med kyllingen, og la kyllingen koke i ytterligere 10 minutter.
Server med et dryss frisk timian eller hakket bladpersille over.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
En härlig klassisker som man borde göra oftare.
SvarSlettJa, ikkesant! Det er jo så godt! Og til tross for et fransk navn, så er det jo veldig enkelt.
SlettTack för din kommentar.
SvarSlettHar en färsk kyckling i kylen kanske ska testa detta idag.
Ha en skön söndag/ Jimmie
Takk:) Ha en herlig fastelavnssøndag du også Jimmie!
SlettSpennende variant med hvitvin! Har kun laget denne Coq au Vin med rødvin tidligere, men dette må prøves :-)
SvarSlettTakk for nok en flott oppskrift Frida!
Ha en flott søndag :-)
Tove
http://sjelemat.blogspot.com/
Ja, det er absolutt verdt å gjøre et forsøk med hvitvin altså :)
SvarSlett